Bozkurt işareti anlama engelliler için

Düzenleyen:
Bozkurt işareti anlama engelliler için

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, gündeme damga vuran “bozkurt” işaretini “anlama engelliler” için verdiğini söyledi.

Nuri Elibol ANKARA
Başbakan Yıldırım, dünkü AK Parti Grubu’nda referandum sürecini değerlendirirken salondan gelen bir slogan üzerine partililere dönerek önce  ‘bozkurt işareti’ yaptı. Ardından “Milliyetçi ve ülkücü kardeşlerim ‘önce memleketim ve önce milletim’ dediler. Ve birlikte yola çıktık” dedi. 
Grup toplantısı sonrasında makamında gazetelerin Ankara temsilcileri ile ayaküstü sohbet eden Başbakan Yıldırım, bozkurt işareti yapması konusunda “Anlama engelliler için işaret yaptım.” dedi. Yıldırım “Bu ne anlama geliyor?” sorusu üzerine “Evet manasına geliyor. MHP’liler ‘Bizden bahsedin!’ dedi. Ben de işaret diliyle onlardan bahsettim” dedi. “Bunu herhangi bir kaygıyla yapmadınız o zaman” sözü üzerine, ‘Bizim işareti yap!’ dediler. Ben de onların işaretini yaptım. Ortak işaret kullandım.” cevabını veren Yıldırım “Yanlış anlaşılmasın?” sorusu üzerine de “Onlar da bizim işaretimizi yapsın” ifadesini kullandı. Yıldırım, “Sizin işaretiniz ne?” sorusuna ise gülerek el salladı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...