Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Binalara 'mimari doku' standardı geliyor

Binalara 'mimari doku' standardı geliyor

YAŞAM Haberleri

Bakanlığın yönetmelik taslağına göre, her şehrin mimari dokusu ve estetiğine uygun 'kentsel tasarım rehberi' hazırlanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Görüntü Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği Taslağı, kentlerin mimari dokusunun korunmasına yönelik bazı düzenlemeler getiriyor. Taslağa göre, şehirleşme ve kent estetiği hedefleri gözetilerek, düzenli kentsel çevrenin oluşturulabilmesi amacıyla belediyeler tarafından "kentsel tasarım rehberleri" hazırlanacak. Görüntü kirliliğinin önlenmesine yönelik cephe iyileştirme ve kentsel dönüşüm projeleri, bu rehberlerdeki kriterlere göre gerçekleştirilecek. Binaların şehrin yöresel dokusuyla uyumlu olmasını sağlayacak rehberde yer alan uygulama ilkelerine, tüm belediyeler ile diğer kurum ve kuruluşların uyması zorunlu olacak. Kentsel tasarım rehberleri, yönetmeliğin yayım tarihinden itibaren 2 yıl içinde belediyelerin kentsel tasarım veya kent estetiği birimleri öncülüğünde hazırlanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...