Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD'den göçmenlerle ilgili yeni düzenleme açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'den göçmenlerle ilgili yeni düzenleme açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

Beyaz Saray Sözcüsü Spicer, göçmenlerle ilgili yeni düzenlemeye dair, "Bu bir toplu sınır dışı etme olayı değil. İç Güvenlik Bakanlığının, ülkenin güney sınırını güvence altına almak için atacağı adımları açıklıyor." dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Beyaz Saray'daki günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, ABD'de yasa dışı olarak bulunan çoğunluğu Orta Amerikalı milyonlarca göçmenle ilgili yeni düzenleme hakkında, "Bu bir toplu sınır dışı etme olayı değil. İç Güvenlik Bakanlığının, ülkenin güney sınırını güvence altına almak için atacağı adımları açıklıyor." değerlendirmesini yaptı.

Trump yönetiminin son hazırlıklarını yaptığı ve İç Güvenlik Bakanlığı bilgi notlarıyla ilk kez bugün kamuoyuna detayları yansıyan çalışmanın önceliğinin "kamu ve sınır güvenliği" olduğunu savunan Spicer, yeni düzenleme ile ülkede yasal olarak bulunma hakkı olmayan kişilerin göz önüne alındığını belirtti.

Sayılarının 12 ila 13 milyonu bulduğu kaydedilen yasa dışı göçmenler arasında öncelikle suça bulaşmış kişilerin tespit edilip gönderileceğini açıklayan Spicer, "Kamuya tehdit teşkil eden kişiler doğal olarak öncelikle ele alınacak." dedi.

Yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı McMaster

Spicer, ABD Başkanı Donald Trump tarafından Michael Flynn'in yerine seçilen yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral H.R. McMaster ile ilgili olarak da "McMaster'ın hem Demokratlardan hem de Cumhuriyetçilerden aldığı desteği görünce Başkan'ın ne kadar doğru bir tercih yaptığını anlayacaksınız." ifadelerini kullandı.

DEAŞ ile mücadele konusu

Bir soru üzerine Spicer, "Trump'ın Rusya konusunda yeterince sert konuşmadığı" eleştirisine cevaben, "Başkan, ister Rusya, isterse diğer bir konuda karar vericidir. Her zaman açıkça söylediği gibi Başkan Trump, önceki yönetimlerin de yaptığı gibi, Rusya ile (DEAŞ'la mücadele konusunda) anlaşabilirse anlaşacak, anlaşamazsa anlaşmayacak." şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...