Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FARC silah bırakma takviminin yeniden ele alınmasını istedi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
FARC silah bırakma takviminin yeniden ele alınmasını istedi

DÜNYA Haberleri  / AA

FARC, toplanma alanlarındaki altyapı sorunlarını nedeniyle silah bırakma takviminin yeniden ele alınmasını istedi.

Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC), silah bırakma ve topluma geri dönme süreci için hazırlanan toplanma alanlarının halen tam anlamıyla hazır olmadığını belirterek Birleşmiş Milletler (BM) Kolombiya Misyonunun silah bırakma takvimini yeniden düzenlemesini istedi.

Kolombiya'da FARC silah bırakmaya başlıyor

FARC’ın internet sitesinde BM Kolombiya Misyon Şefi Jean Arnault’a hitaben yazılan mektupta silah bırakma ve topluma geri dönme süreci için hazırlanan 26 toplanma bölgesinin halen tam anlamıyla hazır olmadığı belirtildi.

Toplanma alanlarında içme suyu, ulaşım, iletişim ve enerji gibi altyapı sorunlarının devam ettiği kaydedilen mektupta, söz konusu alanlara ulaşan FARC mensuplarının kendilerine ilkel malzemelerle kalacak yer yapmaya çalıştığı aktarıldı.

FARC, silah bırakma takviminin yeniden ele alınmasını talep etti. 

Kolombiya hükümeti ile FARC arasında 2 Ekim 2016'da imzalanan barış anlaşması halk oylamasına götürülmüş, yaklaşık 13 milyon Kolombiyalının sandık başına gittiği referandumda yüzde 50,24 oranında "hayır" sonucu çıkmıştı. 

Küba'nın başkenti Havana'da yeniden masaya oturan tarafların uzun görüşmelerin ardından 12 Kasım 2016'da vardığı yeni barış anlaşması, 24 Kasım 2016'da Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ile FARC lideri Rodrigo Londono tarafından imzalanmıştı.

Nüfusu 48 milyonu aşan Latin Amerika ülkesi Kolombiya'da yarım yüzyıldan fazla süren iç savaş, 260 bine yakın kişinin hayatını kaybetmesine ve 6 milyondan fazla kişinin göç etmesine neden olmuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...