AK Partili Malkoç, '28 şubat sermayesi Tayyip Bey'in peşinde'

/ Kaynak: CHA
AK Partili Malkoç, '28 şubat sermayesi Tayyip Bey'in peşinde'

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Eski Saadet Partili, şimdiki AK Partili Şeref Malkoç, Başbakan'ın 'faiz lobisi' çıkışına destek vererek, 28 Şubat süreci ile bağlantısına dikkat çekti.

Eski Saadet Partili, şimdiki AK Partili Şeref Malkoç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi Parkı Olayları'nın arkasında 'faiz lobisi var' çıkışına destek vererek, o gücün 28 Şubat süreci ile bağlantısına dikkat çekti. Malkoç, "O gün hükümeti devirmeye uğraşan sermaye grubunun önemli bir kısmı bugün Tayyip Bey'e karşı yürütülen operasyonun içerisindedir. O açıdan savcılık 28 Şubat'ın bu yönünü de soruşturur ve iddianame haline dönüştürürse bugünkü olaylarda daha net olarak ortaya çıkacaktır. Çünkü her zaman karışıklık olduğu günlerde, bundan en fazla haybeden kazanç sağlayan faiz lobileridir. Bu olayın, 28 Şubat'ın ekonomi ayağının soruşturulmasının hızlanmasına vesile olacağı gibi, Türkiye'nin ileride karşılaşacağı sorunları asgariye indirmede çok hayırlı olacağı kanaatindeyim." dedi. Şeref Malkoç, Gezi Parkı olaylarının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dile getirdiği 'faiz lobisi'ni 28 Şubat süreci ile bağlantılarıyla anlattı.
BAŞBAKAN'IN GAZZE ZİYARETİ ÇIKIŞI
Son günlerde yaşanan olayların uluslararası boyutuna dikkat çeken Malkoç, "Başbakanımız ABD'ye giderken Reyhanlı'da bomba patladı. Başbakanımız Afrika'ya giderken, Türkiye'nin birçok yeri yangın yeri haline geldi. ABD Dışişleri Bakanı Kerry ve ABD'li diğer yetkililer, Başbakan'ın Gazze'ye gitmesinin uygun olmadığını söyledi. Bizim Dışişleri Bakanımız bunlara cevap verdi. Aynı konu ABD'de gündeme geldi ve Tayyip Bey dedi ki 'ben gideceğim' ardından da Türkiye'nin çevresinden olan olaylara bakın. Yani olay sadece Başbakan ya da AK Parti olayı değildir, olay Türkiye'nin geleceğine karşı yapılan bir organizasyondur. Diyorlar ki 'AK Parti'yi çözersek Türkiye'yi de daha kolay çözeriz.'" diye konuştu.
"SAVUNMA SANAYİİNDE ONLARA MUHTAÇ OLMAYACAĞIMIZDAN RAHATSIZLAR"
"Tarih boyunca Batılı dostlarımızın çekindiği iki şey vardır" vurgusu yapan Malkoç, şu ifadeleri kullandı: "Bir tanesi, ekonomik olarak Türkiye'nin ayakları üzerinde durmaması. Yani onlara muhtaç olmadan, borçlanmadan kendi halkına huzur sağlayamazsın. İkincisi de savunma sanayiinde onlara muhtaç olmamız. Bu iktidar döneminde terör çözülüyor. Türkiye savunma sanayiinde önemli mesafe aldı. Türkiye Afrika'ya açıldı. Bakın okullar var. Dünyanın kaç ülkesine okullar var? Belki 150 ülkede Türk okulları var. Bu bile çok önemli."
"BAŞBAKAN İSTANBUL SERMAYESİNİN HAKSIZ KAZANCINA 'DUR' DİYOR"
Türkiye'de hiç görülmeden işlerini yürüten 2 tane gücün olduğunu öne süren Malkoç, "Bir tanesi İstanbul sermayesinin gücü, diğeri de yabancı ülkelerin Türkiye'de yapmak istediği tesirdir. 10 yıllık başbakanlık tecrübesiyle devletin kurumlarında organizasyonu toplayan Tayyip bey güçlü bir Başbakan oldu. İstanbul sermayesinin ve dışarıdaki uzantılarının haksız kazançlarına dur diyor. Bunların kim olduğu, hazinenin yaptığı ihalelerde bellidir. Yurt dışındaki yabancıların hesaplarının da ne olduğu bellidir. Dolayısı ile isim vermeye gerek yok ama ben inanıyorum ki bu konuda Sayın Başbakanımız önümüzdeki günlerde atılabilecek yasal ve hukuki adımları atacaktır. Bunların bir kısmının sinyalini verdi. Burada halka da düşen önemli görevler var. Yanlış gördüğü şeylere demokratik haklarını kullanarak itiraz edecek. AK Parti'yi sandıkta yıkamayanlar sokakta yıkmaya çalışıyorlar. Türkiye, buna müsaade etmeyecektir." şeklinde konuştu.
"28 ŞUBAT'IN EKONOMİ VE MEDYA AYAĞINA DİKKAT"
28 Şubat iddianamesine de değinen Malkoç, iddianameyi okuduğunu ve orada çok açık ifadelerin yer aldığını belirtti. 'TSK içerisinde illegal bir yapı cunta oluştuğunu ve bunun adına da Batı Çalışma Grubu dendiğini aktaran Malkoç, sözlerini şöyle sürdürdü: "İddianame bir yönü ile eksiktir. 28 Şubat cuntacılarının sivil toplum ayağı, medya ayağı ve sermaye ayağı yer almamıştır. O gün hükümeti devirmeye uğraşan sermaye grubunun önemli bir kısmı bugün Tayyip beye karşı yürütülen operasyonun içerisindedir. O açıdan savcılık 28 Şubat'ın bu yönünü de soruşturur ve iddianame haline dönüştürürse bugünkü olaylar da daha net olarak ortaya çıkacaktır. Çünkü her zaman karışıklık olduğu günlerde bundan en fazla haybeden kazanç sağlayan faiz lobileridir. Bu millet buna müsaade etmeyecektir inşallah."
"BAŞBAKAN, ENGELLERİ ALLAH'A DAYANARAK AŞIYOR"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, etkisiz hale hatta indirmeye çalışıldığını bildiren Malkoç, bunu yapmak isteyenlerin yanıldıkları bir şeyin olduğunu belirterek, "Tayyip Erdoğan, siyasi hayata girdiği günden beri önüne hep böyle engeller konulmuş, bu engelleri aşarak gelmiştir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olurken de böyle oldu, daha sonra hapis cezası verildiğinde de 'muhtar olamaz' dendi böyle oldu. Ondan sonra Ergenekon, Balyoz cuntacıları karşısında dik durdu, o engelleri de aştı. Çünkü kendisi Allah'a dayanıyor, milletten destek alıyor ve gönlündekini açıkça söylüyor. Millette bunu görüyor ve anlıyor. Bir de önüne çıkan bu engelleri aşma konusunda hep tecrübe hem de bağışıklık kazandı." sözlerini dile getirdi.
"BU OLAYLAR, 28 ŞUBAT'IN EKONOMİ AYAĞININ SORUŞTURULMASININ HIZLANMASINA VESİLE OLACAK"
Malkoç, 28 Şubat ve bugünkü olayların sermaye ayağı ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Bu olayın, 28 Şubat'ın ekonomi ayağının soruşturulmasının hızlanmasına vesile olacağı gibi, Türkiye'nin ileride karşılaşacağı sorunları asgariye indirmede çok hayırlı olacağı kanaatindeyim."
"GEÇEN YIL AMELİYAT GEÇİREN BAŞBAKAN'IN BU ENERJİSİ OLDUĞU MÜDDETÇE..."
Yaşanan olaylar karşısında Başbakan'ın duruşunu değerlendiren Malkoç, "Sayın Başbakanımız geçen yıl bir ameliyat geçirdi. Bu bir yıla rağmen 1 günde İstanbul'dan kalkıyorsun, Adana'da miting yapıyorsun, Adana'dan Mersin'e geçiyor; açılışlar ve konuşmalar yapıyor. Mersin'den Ankara'ya geliyor; Ankara'da havaalanından şehre kadar da 4 yerde binlerce kalabalığa konuşuyor. Bu tabi müthiş bir enerjidir. Sayın Başbakanımızda bu enerji olduğu müddetçe, Sayın Başbakanımız bu projeleri Türkiye'nin hayrına ortaya koyduğu müddetçe bu millet kendine hizmet edeni bırakmaz."

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...