Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye görüşmelerine katılacak muhalefet heyeti Cenevre'ye ulaştı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Suriye görüşmelerine katılacak muhalefet heyeti Cenevre'ye ulaştı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye görüşmeleri için Cenevre'ye gelen muhalefet heyeti, geçiş yönetimi dışındaki konuların gündeme alınmasını istemiyor.

Suriye konulu 4. tur görüşmelere katılacak muhalefet heyeti, İsviçre'nin Cenevre kentine geldi. Heyet, görüşmelerde yalnızca geçiş yönetiminin gündeme alınmasını, anayasa hazırlığı ve seçim süreçleri gibi konuların ise yeni yönetime bırakılmasını talep ediyor.

Muhalifler, Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde yarın başlaması beklenen görüşmeler için Cenevre'deki Crowne Plaza Oteli'ne geldi.

Nasır el-Hariri başkanlığındaki heyetin akşam saatlerinde istişare toplantısı yapması bekleniyor.

Muhalefeti temsil edecek kaynaklardan alınan bilgiye göre, BM'deki görüşmelere katılacak heyette Moskova ve Kahire yönetimine yakın isimlerin sayısının 1'den 3'e çıkartılarak bu rakamla sınırlanması kabul edildi.

Buna göre, Rusya'ya yakınlığıyla bilinen ve kendilerini muhalif olarak adlandıran "Moskova grubu"ndan Hamza Münzir, Abbas Habib ile Yusuf Süleyman ya da Nemrud Süleyman'dan biri Cenevre'ye gelecek.

Kahire grubundan da Cihad Makdisi, Cemal Süleyman ve Münir Derviş muhalefet heyetinin içinde bulunacak.

Muhalifler, Moskova ve Kahire gruplarından daha fazla ismin aralarına katılması taleplerini ise geri çevirdi.

Diğer taraftan muhalefet, BM Genel Sekreteri Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura'nın görüşmelerde geçiş yönetimi, anayasa hazırlanması ve seçim süreçlerinin ele alınması önerisine karşı çıkıyor.

Muhalifler, öncelikle BM Güvenlik Konseyinin (BMGK) 2254 sayılı kararı gereği geçiş yönetiminin oluşturulmasını, diğer meselelerin geçiş yönetimi tarafından ele alınmasını istiyor.

BMGK kararı, ablukaların sonlandırılması, insani yardım koridoru açılması ve tutukluların serbest bırakılmasını öngörüyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...