İranlı vekilden Ruhani hükümetine eleştiri

Düzenleyen:
İranlı vekilden Ruhani hükümetine eleştiri

DÜNYA Haberleri

İran'ın Huzistan eyaletine bağlı İze kenti milletvekili Hidayetullah Hadimi, bölge halkının maruz kaldığı çevre krizine ilişkin, "Eyalet halkı adeta 'sessiz bir ölümde' yok oluyor." dedi.

Bölgedeki kriz hakkında Tesnim Haber Ajansı'na bilgi veren Hadimi, kriz konusunda hükümetin girişimlerinin zayıf kaldığını söyledi.

"Sorunların ortaya çıkmasında büyük pay ilgili bakanlıklara ait"

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin başında olduğu hükümete bağlı ilgili bakanlıkların hepsinin krize karşı yaklaşımlarının yetersiz olduğunu öne süren Hadimi, "Bölgedeki sorunların ortaya çıkmasında en büyük pay zaten bu bakanlıklara ait." dedi.

"İlgisizlik had safhada"

Hadimi, uzun yıllar Huzistan bölgesine karşı ilgisiz kalınmasının söz konusu krize yol açtığını belirterek, "Bu ilgisizlik had safhaya ulaştığı vakit elektrik ve su kesintileri ile iletişim sorunları ortaya çıktı." dedi.

"Halk hastanelerde saf tutmuş vaziyette"

Hadimi, kum fırtınasının yanı sıra elektrik ve su kesintileriyle de mücadele eden bölge halkının durumunu ise "Eyalet halkı adeta 'sessiz bir ölümde' yok oluyor. Halk hastanelerin önlerinde saf tutmuş vaziyette." ifadeleriyle anlattı.

Hastaneler yetersiz kalıyor

İran’ın güneybatısında Arap nüfusun yoğun olduğu Huzistan eyaletinde halk, bölgeyi etkisi altına alan şiddetli kum fırtınasının yanı sıra elektrik ve su kesintileri ile de mücadele ediyor. Çok sayıda kişinin solunum ve akciğer yetmezliğinden hastanelere yatırıldığı eyaletin merkezi Ahvaz’daki hastanelerde tıbbi araç ve gereçlerin de yetersiz olduğu belirtiliyor.

Protesto düzenlenmişti

Eyaleti etkisi altına alan şiddetli kum fırtınasından kaynaklı elektrik ve su kesintilerinin günlerce giderilememesi nedeniyle hükümetin yaşanan sorunlara duyarsız kaldığını düşünen vatandaşlar Ahvaz Valiliği önünde gösteriler düzenlemişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...