Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hocalı Katliamı 25. yılında Kırgızistan'da anıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Hocalı Katliamı 25. yılında Kırgızistan'da anıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kentinde 1992'de aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 613 kişinin katledilmesinin 25. yılı nedeniyle Kırgızistan'da anma programı düzenlendi.

Başkent Bişkek'te düzenlenen anma programı, bir dakikalık saygı duruşu ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Azerbaycan'ın Bişkek Büyükelçisi Hidayet Orudjev, yaptığı konuşmada, uluslararası toplumun, Hocalı Katliamı'nda etnik temizlik yapanları kınamasını, Dağlık Karabağ sorunun çözümü ve ülkenin toprak bütünlüğünün sağlanması yönündeki çabalara destek vermesini beklediklerini söyledi.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç da, "Bugün Hocalı'yı anarken, geçmişte olmuş bitmiş, çözülmüş, halledilmiş, katliamı anmıyoruz. Biz bugün devam eden ve yeni katliamlara sebep olabilecek bir saldırının parçasını anıyoruz." ifadesini kullandı.

Kılıç, katliama rağmen yargılanmayan ve herhangi bir yaptırım uygulanmayan Ermenilerin, her an katliam yapma arzularının canlı olduğunu ifade etti.

Hocalı Katliamı'nı, Kırgızistan'da seçkin bir topluluğu bir araya getirerek gündeme taşıyan Orudjev'e teşekkür eden Kılıç, Hocalı'da hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...