Batı Şeria'da Türk şiiri etkinliği

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Batı Şeria'da Türk şiiri etkinliği

EĞİTİM Haberleri  / AA

Filistin'in Nablus şehrinde, Kudüs Türk Kültür Merkezi ve Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla ilk kez Türk şiiri etkinliği gerçekleştirildi.

Batı Şeria’da, Kudüs Türk Kültür Merkezi ve Yunus Emre Enstitüsünün katkılarıyla ilk kez Türk şiiri etkinliği düzenlendi.

Nablus kentinde yer alan Ulusal en-Necah Üniversitesinde düzenlenen etkinliğinde, Türkiye’den gelen şairler Turan Koç, Furkan Çalışkan ve İsmail Kılıçarslan, okudukları şiirlerle Türk ve Arap şiiri arasında var olan bağlara dikkati çekti.

Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk ve Arap şiirinin iç içe olduğunu ve birbirinden ayrılamayacağını ifade etti.

Türk ve Arapların aynı kültür ve medeniyetin çocukları olduğunu kaydeden Koç, buna rağmen iki kültürün birbirinden uzun zaman ayrı kaldığını söyledi.

Koç, şiir ve sanat aracılığıyla insana ulaşılabileceğine işaret etti.

Arap şiirine hayranlık duyduğuna değinen Koç, Filistinlilerin davasına inandığını ve İstanbul’dan Filistin’e sevgi taşıyarak geldiğini belirtti.

Etkinliğe öğrencilerin yanı sıra bazı öğretim üyeleri de katıldı.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...