Baraj gölüne sabotaj

Baraj gölüne sabotaj

YAŞAM Haberleri

Adıyaman'da baraj gövdesinin ana vanasının bulunduğu bölüm mutfak tüpüyle patlatılmak istendi. Tüp şans eseri patlamayınca faciadan dönüldü.

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde sulama amacıyla kullanılan baraj gölünün ana vanasına mutfak tüpüyle sabotaj düzenlendi. İlçenin güneyinde bulunan 100. Yıl Baraj Gölünün ana su vanasının bulunduğu kulübeye mutfak tüpü konularak araba lastikleriyle ateşe verildi. Akşam saatlerinde yaşandığı tahmin edilen olay bahçelerini sulamaya giden köylüler tarafından fark edilerek durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri olay yerinde ve çevrede inceleme yaptı. Baraj Gölündeki suyu tutan setin önünde yaşanan olayda tüpün ağzında bulunan plastik conta yanıp tüpün içindeki gaz boşalınca facianın eşiğinden dönüldü. Barajın suyunu tutan ana vananın bulunduğu kulübede herhangi bir patlama olduğu takdirde barajın önünde bulunan setin de yıkılabileceği ve barajda bulunan binlerce metre küp suyun bir çok köye zarar vereceği öğrenildi. Yaşanacak olası bir faciada Narsırtı, Büyükbey, Şahintepe ve Çataltepe köylerindeki evlerin ve ekili arazilerin sular altında kalacağı öğrenildi. Olası faciada can kaybının da olabileceği, şans eseri facianın yaşanmadığı ifade edildi.
Narsırtı köyünde yaşayan Fuat Toprak adlı vatandaş, yapılanın insanlığa sığmadığını ifade ederek," Allah etmesin bu tüp patlamış olsaydı iki üç köy bu baraja bağlı. Nice insanımız gidebilirdi. Bunun hesabını kim verebilirdi. Biz bir an önce devletimizden bu olayın çözülmesini istiyoruz. İnsanlarımız harap olacaktı. Hayvanlarımız harap olacaktı. Tarlalarımız harap olacaktı. Çok büyük bir tehlike geçirdik. Ben buradan üç köyümüze geçmiş olsun diyorum ve devletimizin bu büyük olayı bir an önce çözüp failleriniz bulmalarını istiyoruz" dedi.
Şahintepe Köyünde yaşayan Abdullah İnan da," Bu gün burada gördüğünüz vanaların altına geldiğimizde mutfak tüpünü koymuşlardı. Üstüne de araba lastiği koyup patlatmak istemişlerdi. Allah muhafaza bu mutfak tüpü patlamamış. Epey bir zarar vermiş. Allah göstermesin bu baraj patlasaydı burada dört beş köy var. İnsanlar yaşıyor. Araziler var. Hepsi su altında kalırdı" şeklinde konuştu.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
Kim ya da kimler tarafından hangi amaçla yapıldığı öğrenilemeyen olayda kulübenin içi tamamen siyaha bürünürken demir korkuluklar ise alevlerin etkisiyle eridi.
Jandarma ekipleri olayı gerçekleştirenlerle ilgili çalışma başlattı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...