ABD'li komutandan Suriye açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'li komutandan Suriye açıklaması

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Votel, Suriye’de DEAŞ ile mücadelenin hızlandırılması için daha fazla askere ihtiyaç duyacaklarını belirterek, "Daha büyük bir yükü omuzlamamız söz konusu olabilir. Bu da bir seçenektir." dedi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı Komutanı Orgeneral Joseph Votel’in Suriye’de DEAŞ ile mücadelenin hızlandırılması için daha fazla askere ihtiyaç duyacaklarını söylediği bildirildi.

Amerikan medyasına yansıyan bazı haberlerde Savunma Bakanı Jim Mattis ile bölgeyi ziyaret eden Votel'in gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'de DEAŞ’a karşı elde edilen ivme konusunda çok endişeliyiz ve bu sebeple daha fazla katkı sağlamamız önemli" dediği kaydedildi.

Votel’in “Daha büyük bir yükü omuzlamamız söz konusu olabilir. Bu da bir seçenektir” ifadelerini kullandığı belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) verilerine göre halihazırda Suriye’de 500 civarında ABD özel kuvvet askeri bulunuyor.

ABD Başkanı Donald Trump göreve geldikten kısa bir süre sonra Pentagon’a bir genelge ile DEAŞ karşıtı operasyonların hızlandırılması konusunda bir rapor hazırlama talimatı verdi.

Pentagon yetkililerine göre söz konusu rapor gelecek hafta Trump yönetimine sunulacak.

Votel’in açıklamalarının Savunma Bakanlığı raporundan kısa bir süre önce gelmesi dikkat çekti. Bununla birlikte Amerikan medyasında geçen hafta ABD’nin Suriye’ye konvansiyonel kara gücü göndermesine yönelik iddialar ortaya atılmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...