ÖTV’nin yanına çeyiz

Düzenleyen:
ÖTV’nin  yanına çeyiz

Ekonomi Haberleri

Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, beyaz eşyada ÖTV indirimi ile sektörde ciddi bir canlanmanın yaşandığını belirterek, beyaz eşya seti alana çeyiz, beyaz eşyasını A+ ile değiştirene de 1.000 liralık indirim sunduklarını söyledi

FİKRET ÇENGEL

Hükûmetin piyasaları hareketlendirmek, üretim ve istihdamı teşvik etmek üzere beyaz eşya, mobilya ve inşaat sektörlerinde 30 Nisan’a kadar getirilen ÖTV ve KDV indirimi etkilerini kısa sürede göstermeye başladı. Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer ile bir basın toplantısı düzenleyen Arçelik CEO’su Hakan Bulgurlu, indirimlerin uygulamaya geçildiği 2,5 haftalık süreçte beyaz eşya satışlarında ortalama yüzde 50’lere varan bir artış sağladıklarını kaydetti. Mağazaya giriş yapan müşteri sayısında yüzde 30 arttığını ifade eden Bulgurlu, mağazaya girişlerin satışa da yüzde 10 kadar katkı sağladığını vurguladı. 
ÖTV ve KDV indiriminin nisan ayı sonunda sona ereceğini dile getiren Bulgurlu, beyaz eşya sektörüne ivme kazandıracak iki önemli kampanya ile üretim, istihdam ve enerji verimliliğine katkı yapacaklarını söyledi. Arçelik olarak 13 bini dünya genelinde  olmak üzere 30 bin kişiye doğrudan istihdam sağladıklarını, mağaza, lojistik, servis ağı ile birlikte 170 bin kişilik ekosistem oluşturduklarını belirten Hakan Bulgurlu, yeni kampanyaların öncelikle üreticileri rahatlatmak oradan da kalkınmaya destek sağlamak istediklerini belirtti. Bulgurlu sözlerine şöyle devam etti: Türkiye’de her yıl 500 bin evlilik gerçekleşiyor. Bu 500 bin çeyiz demek. Biz katkı olarak buna bir paket hazırladık. Beyaz eşya seti alanlara destek olarak değeri 800 liraya varan bir ürün de hediye veriyoruz. Bunun yanında enerji verimliliğini dikkate alarak beyaz eşyalarını A+ verimliliğine sahip ürünlerle değiştirenlere de yine 1.000 TL indirim desteği sağlıyoruz. Özellikle enerji verimliliğine çok önem veriyoruz. Türkiye’de halen 10 milyon buzdolabı eski teknolojiye sahip. Sadece bu üründe yeni teknolojiye geçilmesi durumunda Ankara ve İzmir’in toplam hane halkının kullandığı enerjiye karşılık bir tasarruf sağlanır. Diğer bir ifadeyle bu 4 bin 500 MW kurulu güce sahip bir güneş enerjisi santralinin üretimine bedel. Bunun ekonomiye katkısı yanında cari açığa etkisini  de hesap etmek gerekiyor.
Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer de yaptığı açıklamada, sektör olarak 2016 yılında adet bazında yüzde 18’lik bir büyüme ile kapattıklarını belirterek, bu yıl ise pazarda yüzde 3 ila 5 arasında bir büyüme beklediklerini kaydetti. Beyaz eşyada ÖTV indiriminin çok kritik bir zamanda hayata geçtiğini belirten Dinçer “Bu indimle birlikte başlattığımız iki kampanyayla önce satışlara, sonra üretime dolayısıyla istihdama ve doğaya katkı sağlayacağız” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...