Turkcell Global Bilgi’den 1.500 yeni istihdam

Düzenleyen:
Turkcell Global Bilgi’den 1.500 yeni istihdam

Ekonomi Haberleri

Geçtiğimiz yıl 4,4 milyar liralık pazar büyüklüğüne ulaşan çağrı merkezi sektörünün en büyük oyuncularından Turkcell Glabol Bilgi, 2017 yılında 1.500 yeni kişiye istihdam sağlayacak.

Ömer Temür İSTANBUL
Türkiye’de 12 şehirde, 14 lokasyonda, 11 bin 200 çalışanı ile hizmet veren Turkcell Global Bilgi’nin Genel Müdürü Çağatay Aynur, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da kapasite artışına gittiklerini belirterek “Eğer yeni yatırımımız olursu bu cazibe merkezlerine olacak” dedi. Çağrı merkezi sektörünün 2016 yılında toplam 85 bin istihdama ulaştığını dile getiren Aynur, “2017 yılının sonunda bunun 90 binleri bulanacağını düşünüyorum. Biz de 2016 yılında 2 bin 100 kişiyi istihdam etmiştik. Bu yıl bin 500 yeni kişiyi daha istihdam edeceğiz. Çalışanlarımızın yüzde 70’i ön lisans ve lisans mezunu. Yüzde 60’ı ise kadınlardan oluşuyor. Biz insanlara doğdukları yerleri terk etmeden iş imkânı sunuyoruz. Ayrıca Suriyeliler için düzenleme yapılırsa Arapça çağrı merkezimizde onları istihdam edebiliriz.” ifadelerini kullandı. 
AKREDİTASYON ŞART
Çağrı merkezlerinde kapasite kullanım oranlarının yüzde 92’ye ulaştığına dikkat çeken Aynur şu bilgileri verdi: “Turkcell dâhil 60 kurumsal müşteriye hizmet veriyoruz. Sektörde bankalara dış kaynak hizmeti sunan ilk 3 firma arasındayız. 2016 yılında finans sektöründe yüzde 31’lik bir büyüme kaydettik. Ayrıca, portföyümüze yeni müşteriler ekleyerek hizmet ağını genişleterek özel sektörde yüzde 28’lik bir büyüme  oranına ulaştık.” Aynur, merdiven altı çağrı merkezleriyle mücadele için akreditasyonun şart olduğunu, aksi takdirde dolandırıcılıkların önüne geçmenin mümkün olmayacağını kaydetti. 

RobotSale ile satışları artırdı

Turkcell Global Bilgi, tamamen kendi kaynakları ile geliştirdiği yeni nesil satış etkileşim platformu RobotSale ile yüzde 44’lük bir başarı yakaladı. Özellikle perakende sektöründe müşteri ve kullanıcı alışkanlıklarını analiz eden RobotSale doğru tekliflerde bulunarak tanıtım ve ikna yoluyla satışı gerçekleştiriyor.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...