Londra'da G8 protestoları sürüyor

Londra'da G8 protestoları sürüyor

DÜNYA Haberleri

İngiltere'nin başkenti Londra'da kapitalizm karşıtı gruplar, gelecek hafta Kuzey İrlanda'da yapılacak G8 zirvesini protesto etmeyi sürdürüyor.

Londra'nın merkezindeki Piccadilly meydanının yakınında yerel saatle 11.30'da toplanan yaklaşık 100 kişilik bir grup yürüyüşe geçti. Protestocuların St. James Park'a kadar yürüyüşleri sırasında, Londra polisi yoğun güvenlik önlemleri aldı. Kapitalizm karşıtı sloganlar atan gruptan bazı kişiler yüzlerini atkılarla kapattı ve polise karşı sloganlar attı. Bu arada İngiliz Parlamentosu önünde toplanan 50 kişilik bir diğer grup da hem Kanada Başbakanı Stephen Parker'ın İngiltere ziyaretini hem de G8 zirvesini protesto etti. nbsp; Londra'daki G8 protestoları, kimi zaman polis ile göstericiler arasında sözlü atışmalara ve arbedeye sahne oluyor. Londra polisi başkentte yoğun güvenlik önlemleri alıyor ve bankalar ile işletmeleri gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıyor. Bu hafta boyunca sürmesi beklenen protestolarda şimdiye kadar 56 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 9'u tutuklandı, 12'sinin ise gözaltı durumu sürüyor. G8 zirvesi, 17-18 Haziran'da Kuzey İrlanda'da yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...