‘Bor’dan implant yaptık

Düzenleyen:
‘Bor’dan implant yaptık

SAĞLIK Haberleri

TÜBİTAK ve 5 üniversitenin iş birliğinde, kaplaması bor madeninden yapılan diş implantı geliştirildi. Uluslararası patente sahip teknolojiyle elde edilen “titanyum diborür” kaplama, implantın kemiğe kaynama süresini büyük ölçüde kısaltacağı ve dayanıklılığının artacağı iddia edildi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Araştırma ve geliştirme ekibinde yer alan Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derviş Yılmaz, implantların yerli teknolojiyi kullanarak titanyum diborürle kaplanmasnın dünyada bir ilk olduğunu belirterek, yerli üretim yapılmasıyla implant maliyetinde yüzde 20’nin üstünde avantaj elde edileceğinin altını çizdi. 
Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysel Uğur normall olarak implantlarda titanyum kullanıldığını bor kullanımının yeni bir teknoloji olduğunu belirterek “Borun, hiçbir şekilde aşınmadığı ve dokuya karışmadığı tespit edildi. Dokuya herhangi bir zararı olmayacağı gibi kemik iyileşmesini hızlandırarak iyileşme sürecini kısalttığı da ortaya kondu.” dedi. AA

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...