Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Telefon ve tablet uykusuz bırakıyor

Düzenleyen:
Telefon ve tablet uykusuz bırakıyor

SAĞLIK Haberleri

Kullanımı her geçen gün artan elektronik cihazların ekranlarından yayılan mavi ışık teknolojisinin sağlığı bozduğu bildirildi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Mavi ışığa uzun süre maruz kalmanın öncelikle göz sağlığını tehdit ettiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Banu Coşar “Mavi ışığa maruz kalmak gündüz saatlerinde dikkatimizi, tepki hızımızı ve ruh hâlimizi olumlu etkilemekle birlikte gece maruz kalındığında biyolojik saatimizi bozuyor. Uykuya dalmayı zorlaştırıyor. Gece yatarken elinde cep telefonu ile uykuya dalanlar, yatmadan önce uzun süre karanlıkta bilgisayar, tablet kullananlar kötü ve kalitesiz bir uyku uyurlar. Yetersiz uyumak ise kanser, kalp, şeker hastalığı ve obeziteye davetiye çıkarır.” dedi. Mavi ışığın çocukların göz sağlığını ve okul başarılarını da olumsuz yönde etkilediğini belirten Prof. Dr. Coşar “Mavi ışıktan korunmak için bilgisayar, telefon ve televizyona bakarken mavi ışığı filtreleyen gözlüklerin kullanılması gerektiğinin altını çiziyor.” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...