BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Patatesli dondurma

Patatesli dondurma

Kahramanmaraşlı dondurma ustası Erdal Kambur, patatesin dondurmasını yaparak, külah yerine de haşlanmış patates kullandı.



Tarım Bakanlığı üretim fazlası patateslerin tüketimi için alternatifler düşünürken, Kahramanmaraşlı dondurma ustası Erdal Kambur da patatesli döğme dondurma imal ederek tüketicinin beğenisine sundu. Erdal Kambur, muzlu, elmalı, armutlu, dutlu dondurma gibi 80 çeşit meyveli dondurma yaptıklarını ancak patateste damak zevkine uyan bir aroma olmamasına rağmen patatesli dondurma yapıp tüketicinin beğenisine sunduklarını söyledi. Üreticinin elinde kalan patateslerden 40 tonunu dondurma yaparak tüketmeye hedeflediklerini söyleyen Erdal Kambur, patatesli dondurmanın renk ve kokusunun olmadığı gibi yiyenlerin, dondurmada patates olup olmadığını da farketmeyeceğini kaydetti.
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 104322
    % -0.51
  • 5.4689
    % -0.19
  • 6.2114
    % -0.1
  • 7.2404
    % -0.35
  • 229.55
    % -0.22
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT