Güney Afrika'da Anayasa Mahkemesinden UCM kararı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Güney Afrika'da Anayasa Mahkemesinden UCM kararı

DÜNYA Haberleri  / AA

Güney Afrika'da Anayasa Mahkemesi, hükümetin, Uluslararası Ceza Mahkemesinden (UCM) çekilme yönünde aldığı kararı anayasaya aykırı buldu.

Ulusal basında yer alan haberlerde, Güney Afrika hükümetinin UCM'den ayrılma kararının ülkedeki yüksek mahkemece iptal edildiği bildirildi.

Haberlerde, Anayasa Mahkemesinin iptale gerekçesinin, "kararın parlamentodan onaylanmadan uygulamaya konulmak istenmesi" olduğu kaydedildi.

Muhalefetteki Demokratik İttifak Partisi yetkilileri konuya ilişkin yaptıkları açıklamada, Devlet Başkanı Jocab Zuma'nın ülkesinin ideallerinden çok uzak olduğu belirtilerek, "Mahkemenin bu kararı, ülkedeki hukukun üstünlüğünün bir göstergesidir." ifadesi kullanıldı.

Öte yandan iktidardaki Afrika Ulusal Kongresi de Anayasa Mahkemesinin uluslararası sözleşmeleri feshetme yetkisinin olmadığını ve mahkemenin iptal kararının inceleneceğini duyurdu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...