El-Bab tamam

Düzenleyen:
El-Bab tamam

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü DEAŞ’a karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekâtı’nda Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteklediği Özgür Suriye Ordusu, El-Bab’ı tamamen ele geçirdi

Türkiye’nin, sınırı başındaki terör tehditlerini arındırmak için Suriye’de başlattığı Fırat Kalkanı Harekâtı’nın 184. gününde, El-Bab kasabası terör örgütü DEAŞ’tan temizlendi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), El-Bab’ı ele geçirmeyi başardı. DEAŞ’a ölümcül darbe, Türk ordusunun sabahın erken saatlerinde, 104 hedefi karadan ve havadan vurarak 56 teröristi etkisiz hâle getirmesiyle başladı. Öğlen saatlerinde ise ÖSO askerleri üç koldan kasaba merkezine girmeye başladı. Yaşanan şiddetli çatışmalarda 37 kayıp veren DEAŞ’lı teröristler Kabaşin ve Bzaa’ya kaçtı. Kasaba merkezini ve diğer mahalleleri tamamen ele geçiren ÖSO askerleri, El-Bab’a hâkim binalara bayraklarını asarak zaferi kutladı. El-Bab’daki harekâtta yer alan ÖSO’nun saha komutanlarından Ahmed eş-Şahabi, “El-Bab merkezi artık muhaliflerde. Mayın ve patlayıcılardan dolayı kontrolü bir şekilde ilerliyoruz” dedi.
MENZİLİN DIŞINA ÇIKTIK
Halep’in kuzeydoğusunda, Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıktaki El-Bab’da kontrolün sağlanmasıyla DEAŞ tehdidi Türkiye sınırından uzaklaştırıldı. Teröristler, sınırımızda 30-35 kilometre uzağa geriledi ve böylece Türkiye DEAŞ’ın füze menzili dışına çıktı. Bir başka terör örgütü PYD/PKK’nın da sınır boyunca kesintisiz hâkimiyet kurması engellendi. PYD/PKK, Fırat Nehri’nin batısında hakim olduğu bölgeler ile doğusundaki parçayı birleştirebilmek için El-Bab’ı almaya çalışıyordu. El-Bab’ın alınması, PKK’nın Türkiye için çok daha büyük bir tehdide dönüşmesine büyük ölçüde set çekmiş oldu. Şu ana kadar yaklaşık 2 bin kilometrekareden fazla bölge terör örgütlerinden arındırılırken operasyonlarda 69 askerimiz şehit düştü.
HEDEF, GÜVENLİ BÖLGE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçen hafta yaptığı açıklamada, “Güvenli bölge için çalışma yapıyoruz. Doğu ayağında Cerablus, batı ayağında Er-Rai (Çobanbey) vardır. Güneye doğru Dabık halloldu. El-Bab hallolmak üzere. Sonraki süreçte doğuya yönelik Menbiç ve Rakka var” demişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...