Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Çok üzgünüm darbeci sandım'

Düzenleyen:
'Çok üzgünüm darbeci sandım'

GÜNDEM Haberleri

“Fark etmeliydim, edemedim bu benim vicdan azabımdır. Şehidimizi darbeci saldırgan sandım.”

EBRU KARATOSUN

15 Temmuz direnişinin sembolü olan Astsubay Ömer Halisdemir’in şehit edildiği baskınla ilgili Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya dün devam edildi. Halisdemir’e son kurşunu sıkan eski üsteğmen Mihrali Atmaca, savunmasında tabur komutanı Fatih Şahin’in ‘etkisiz hâle getirin’ talimatı üzerine Halisdemir’i vurduğunu söyledi. Atmaca, Diyarbakır’dan yola çıkışlarından başlayarak şunları anlattı:
Radyodan köprülerin kapatıldığını, terörist saldırıların olabileceği bilgilerini duydum. Aklımıza Suriye ihtimali geldi. Daha sonra Başbakanın TSK içinde bir grubun kalkışma içindeki olduğuna dair açıklamasını duydum.
vicdan azabı çekiyormuş
Uçağa 24 kişi bindik, önde Semih Terzi’nin olduğunu gördüm. Terzi’nin elinde bir telefon vardı. Telegram benzeri bir programı gördüm, kılıfını kapattı. 
Rahmetli, şehit…. (Ömer Halisdemir’in ismini söyleyemedi. Bu sırada Ömer Halisdemir’in eşi Hatice Halisdemir başını salladı.) Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda bizi karşılayanlar arasında Ümit Bak albay, Mehmet Ali yarbay vardı. İçimde bir kuşku oluştu, ‘niye buraya indik’ diye. Sehim Terzi’nin bir metre önünde yürüyordum. Karargâha 15 metre kala arkamdan 2-3 el silah sesi duydum. Ve birinin ‘ah’ diye bağırdığını duydum. Sesten bunun Terzi olduğunu anladım. Tabur komutanı Fatih Şahin ‘etkisiz hale getirin’ diye bir emir verdi. Maalesef emir verildiğinden dolayı şehide hedef gözetmeden silahımı kaldırıp iki el ateş ettim. Üzgünüm, emre binaen ateş ettim. Fark etmeliydim, edemedim bu benim vicdan azabımdır. Şehidimizi darbeci, saldırgan sandım. Benim kahrolduğum noktada bu.”
ZEKÂİ PAŞA DİNLENECEK
Fatih Şahin de "Ben Rahmetli Ömer'in pozisyonunu görmedim, emir vermedim" dedi. Bunun üzerine, Halisdemir'in eşi Hatice Halisdemir'in, "Adını ağzına alma" dediği duyuldu.
Ömer Halisdemir’i taşıyan tutuklu sanık Astsubay İsmail Çınar da “Ben Ömer Halisdemir’i darbeci olarak düşündüm. Ağaçlıkların orada yerde yatan kişinin yanına koştum. Yüzüstü yatıyordu, sırt üstü çevirdim. Aydınlık tarafa çekmek için Hasan Aksoy yardım etti. Aydınlık tarafa çektik, ondan sonra rahmetlinin yüzüne baktım ve tanıdım” ifadelerini kullandı. 
 Duruşmada ara kararını açıklayan Mahkeme Başkanı İsmail Ademoğlu duruşmayı 20 Mart’a erteledi. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti diğer celsede Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekâi Aksakallı ve 15 Temmuz gecesi olaylara tanık olan GATA Kurmay Başkanı’nın dinlenmesine hükmetti. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...