Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yazboz tahtası

Düzenleyen:
Yazboz tahtası

SPOR Haberleri

Aykut Kocaman’dan bu yana teknik direktör istikrarı yakalanamadı. Scout ekibi doğru hamleler yapamadı. Hocalar hem yönetimle hem oyuncularla anlaşamadı

M.EMİN ULUÇ

Sezona üç kulvarda şampiyonluk parolasıyla giren Fenerbahçe henüz şubat ayı bitmeden Avrupa’ya veda etti, ligde zirve yarışından koptu, artık tek hedef Türkiye Kupası! Peki, bu sonuçlar sürpriz mi? Gerçekçi olmak gerekirse, hayır! Felaket sinyalleri hep görmezden gelindi, hataların üzeri günlük başarılarla örtülmeye çalışıldı. Oysa çöküş yıllar öncesinden başlamıştı! Aykut Kocaman’la yaşanan teknik direktör istikrarı, Ersun Yanal dönemiyle son buldu. Yönetim, takımı şampiyonluğa taşıyan Yanal’ı sezon başlarken kovdu. Kocaman’dan sonra düşünülen isimlerle anlaşma gerçekleşmeyince mecburen anlaşma sağlanan Ersun Yanal takımı şampiyonluğa taşımıştı. Ancak özel hayatındaki sıkıntılar tecrübeli hocanın ipinin çekilmesine neden oldu.
 Günlük teknik direktörler
Yanal’dan sonra da “mecburi hoca” dönemi devam etti. Hiç kimse bulunamayınca takım, camianın çocuğu İsmail Kartal’a teslim edildi ve Aziz Yıldırım bu hamlesini, “Kendi değerlerine sahip çıkma” kılıfına soktu. Kartal’ın yalvarırcasına istediği bir tek golcü transferini “Para yok” gerekçesiyle yapmayarak şampiyonluğun kaçmasına zemin hazırlayan yönetim, bir diğer “mecburi hoca” Vitor Pereira için 50 milyon avrodan fazlasını harcayarak Türk futbol tarihinin en pahalı kadrosunu kurdu. Yine hayal kırıklığı yaşandı. Portekizli kaçtı, emeklilik planları yapan Advocaat güç bela ikna edildi ve başkasının kurduğu takımın başına geçirildi. İlk başta işlerin kötü gitmesine “yeni hoca yeni takım” bahanesi bulundu ama kokusu çabuk çıktı!
Neresinden baksan skandal
F.Bahçe yönetiminin sözleşme yenilemeyi düşündüğü, Advocaat’ı kovma raddesine gelmesi için iki maç yetti. Peki, hoca masum mu? Pek değil! Sezon başından beri hala sistemi oturtamayan Hollandalı sürekli kadro yapısı dengesiz bahanesinin arkasına sığındı. Ancak elindeki malzemeye göre iş yapmak yerine bildiğini okumaya devam etti! Ancak Avrupa maçlarının en iyilerinden olan Stoch’un neden forma şansı bulamadığını, kadro dışı bırakılan Emenike’nin bir anda nasıl ilk 11’e döndüğünü ve hemen sonrasında neden kadroda olmadığını açıklamak pek mümkün değil. Saymakla bitmez! Tabii bir de transfer hataları var ki, bunun baş sorumlusu da scout ekibi. Liste uzar gider de, sadece Kayseri’nin Varela’yı 500 bin avroya aldığı ortamda, Karavayev’i 6 aylığına 600 bin avroya kiralamak bile skandalı özetlemeye yeter…

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...