Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Almanya ve Avusturya'da da işsizlik artıyor'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Almanya ve Avusturya'da da işsizlik artıyor'

Ekonomi Haberleri  / AA

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Kılıç, Almanya ve Avusturya gibi ülkelerde de işsizlik oranlarının arttığını belirtti.

Kılıç, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen "Kayıtlı İstihdamın Önemi ve İşverenlere Yönelik Teşvikler" konulu konferansta, dünyada küresel genç işsizlik rakamlarının arttığını söyledi.

Yeni iş yaşatma konusunun önemli bir sorun haline geldiğini belirten Kılıç, "Geçen hafta Almanya ve Avusturya'daydım. Almanya ve Avusturya gibi ülkelerde de işsizlik artıyor. Genç işsizlerin sayısı oralarda da ciddi şekilde artış gösteriyor. Hatta bu ülkelerde işsizlik, aşırı milliyetçiliğe, ırkçılığa varacak hadiselere sebep oluyor." diye konuştu.

Cem Kılıç, işsizlik ve kırılgan istihdamın, olumsuz ekonomik şartların yaşattığı en tehlikeli koşullar olduğunu söyledi.

"Daha fazla kadın ve genç, istihdama katılmalı"

Türkiye'de daha fazla kadın ve gencin istihdama katılması gerektiğini aktaran Kılıç, şöyle devam etti:

"Türkiye dinamik bir nüfus yapısına sahip. Bizim sorunumuz, mevcut işin kaybolması ya da işçinin işsiz kalması değil. Bizim sorunumuz alttan gelen iş gücü piyasasına ilk kez girecek yaklaşık her yıl 700 bin kişiye iş yaşatamamak. Her yıl 700 ve 800 bin aralığında insan piyasaya girmeye çalışıyor. Havuz bir yerden suyu boşaltacak ve bir yerden alacak ki dengede olsun. Bizde iş gücü piyasasının dışına çıkmak isteyen boşaltım çok az ama su çok fazla geliyor."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...