Kuzey Kore tek sorumlu olarak Güney Kore'yi gösterdi

/ Kaynak: CHA
Kuzey Kore tek sorumlu olarak Güney Kore'yi gösterdi

DÜNYA Haberleri  / CHA

Kuzey Kore, yapılması planlanan üst düzey görüşmenin iptal edilmesinde tüm sorumluluğun Güney Kore'ye ait olduğunu iddia etti.

Kuzey Kore, yapılması planlanan üst düzey görüşmenin iptal edilmesinde tüm sorumluluğun Güney Kore'ye ait olduğunu iddia etti.Pyongyang yönetimne bağlı olan Vatanı Barışçıl Birleştirme Konseyi'nin sözcüsü Kuzey Kore Merkez Kanalı'na yazılı tebliğde bulundu. 12-13 Haziran'da yapılması planlanan 'Kuzey-Güney Kore İlgili Makamlar Görüşmesi'nin iptal olmasında sorumluluğun Seul yönetimine ait olduğunu ifade eden sözcü, ''Görüşme satılmış kukla partinin sonu gelmez kibri ve müdahalesi ile daha başlamadan sona erdi. '' ifadelerini kullandı. nbsp;Bu açıklama görüşmenin iptal olmasından sonra Kuzey Kore'nin yaptığı ilk resmi açıklama oldu. Sözcü yaptığı açıklamanın devamında, Güney Kore'nin görüşmeye birleştirme bakanını göndereceğine söz vermesine rağmen son anda görüşmeye katılacakların makam seviyesini düşürdüğünü ifade etti.
Güney Kore ise Kuzey Kore'nin iddialarını yalanladı. Birleştirme Bakanlığı yaptığı resmi açıklamada Kuzey Kore'nin görüşmeye katılacakların listesinde makam problemi olduğunu ifade etti. Bakanlık açıklamada, Kuzey Kore'nin yaşananları tek yanlı bir şekilde çarptırmasının üzücü bir şekilde karşıladıklarını aktardı.
DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...