Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Oruç tutar gibi diyet yapmak pankreası yenileyebilir

Düzenleyen:
Oruç tutar gibi diyet yapmak pankreası yenileyebilir

SAĞLIK Haberleri

Tip-1 ve Tip-2 diyabetli fareler üzerinde yapılan araştırma, açlık çekerek yapılan diyetin, pankreasta beta hücresi olarak adlandırılan özel bir hücreyi yenilediğini ortaya koydu.

Amerikalı bilim insanları, oruç tutar gibi diyet yapmanın, diyabet hastalarında pankreasın kendisini yenilemesine olanak sağlayabileceğini bildirdi.

Sonuçları Cell dergisinde yayımlanan araştırma ile, kanda şekeri tespit eden ve çok yükselirse insülin hormonunun salgılanmasını sağlayan beta hücresinin yenilenmesiyle, farelerde diyabet semptomlarının tersine döndüğünü belirtildi.

Deneyler sırasında farelerin birkaç gün çok az besin verilerek aç bırakıldığı, daha sonra normal beslenme biçimine döndürüldüğü kaydedildi.

Tip-1 diyabet hastalarından alınan doku örnekleri üzerinde yapılan testlerin de benzer sonuçlar ortaya koyduğu ifade edildi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...