Şipşak tamirat

Düzenleyen:
Şipşak tamirat

Ekonomi Haberleri

Ümraniye’deki üretim bantları ve Ar-Ge merkezinin kapılarını ilk defa açan Casper, teknik servis hizmetini farklı bir boyuta taşıyarak cihazlara bir saat içerisinde bakım ve onarım hizmeti veriyor

Ömer TEMÜR İSTANBUL

Milyonlarca adet satış yapan ve hemen her cebe giren akıllı telefonların sorunları bitmek bilmiyor. Kimisine yapılan bir güncelleme sonrası telefon çökme sorunu yaşarken kimisi de şarjı birkaç saat içinde tüketiyor. Yerli teknoloji markası Casper ise hastanelerdeki hasta doktor ilişkisini aratmayan bir yöntemle arızaları bir saat içerisinde gideriyor. Casper genel merkezinde gelenlerin yüzde 90’ı telefonlarını tamamen yenilenmiş olarak geri alıyor. Ümraniye’deki genel merkezindeki üretim bandı ve teknik servisin kapılarını ilk defa açan Casper, başarısının arkasındaki sırrı da açıkladı. Casper CEO’su Charlotte Anne Lamprecht ve Pazarlama Direktörü Feray Karaman’ın rehberliğinde gezdiğimiz merkezde Casper’ın üretim ve montaj hatları, Ar-Ge birimi ve teknik servisi yer alıyor. PC ve notebook üretimi Casper’ın Ümraniye’deki bantlarından çıkarken, tablet ve telefon Çin’de üretiliyor. Ancak Ar-Ge çalışmaları ve ürünlerin tasarımı Türk mühendisler tarafından gerçekleştiriliyor. Casper’ın Çin’de de bir Ar-Ge ekibi bulunuyor. Ortalama bir ürünün geliştirme sürecinin 6-10 ay sürdüğünü belirten Lamprecht, 2016 yılında 67 farklı proje ürettiklerini belirterek, ürünlerde yerlileşme oranının yüzde 50’ye yaklaştığını ifade etti. Lamprecht “Bilgisayar ve akıllı telefon kategorisinde ürünleri olup, tasarımlarını kendisi yapan ve Türkiye’de bu şekilde çalışan başka bir firma yok. Bu süreçte materyal seçimi, renk seçimi, donanım komponentlerin seçimi, testleri, teknolojisi, uyumluluğu her şeyi bir bütün olarak aşama aşama Türkiye’de tasarlanıp planlanıyor. Üretim bandında bir ürün üretilirken 21 farklı operasyonla tamamlanıyor. Ayrıca bayilerden gün içinde saat 12’ye kadar gelen siparişler o gün içinde üretiliyor. 12’den sonra gelenler ise ertesi güne kalıyor. 2016’da bu şekilde 3.000 farklı ürün üretmişiz. Üretim tesisinin kapasitesi ise günlük 5 bin cihaz” dedi. 

Monitörden anlık takip

Lamprecht’ın verdiği bilgiye göre başarının sırrı teknik serviste yatıyor. 170 farklı ürünün bakım ve tamir işlemlerinin yapıldığı merkezde 2016 yılında tam 50 bin ürüne 24 saat içerisinde hizmet verilmiş. Casper genel merkezine gelen 4 bin kişinin işlemi ise 1 saatte tamamlanmış. Teknik serviste 160 kişinin çalıştığını anlatan Karaman “Hem bilgisayar hem de akıllı telefonda en hızlı ve en iyi onarımı yapan servisiz. Garanti kapsamında olup da bozuk cihazını teknik servise getirene 1 saat içerisinde tamir sözü veriyoruz. Müşteri geldiğinde sıra alıyor ve bekleme salonundaki monitörde ismini ve kalan zamanı görüyor. Aynı şekilde teknik servis çalışanları da gelen müşterisini monitörde görüyor. Bu şekilde bize gelenlerin yüzde 90’ının tamir işlemini gerçekleştirdik” diye konuştu.

Yeni çıkardığı modellerde kontratlı satışlara başladı 

Pazarlama Direktörü Feray Karaman, 2016 yılında telefon tablet ve bilgisayar kategorilerinde toplam 800 bin adet cihaz satışına ulaştıklarını belirterek, 217 hedeflerini 1 milyon cihaz olarak belirlediklerini söyledi. Karaman “Özellikle akıllı telefonda, tüketicinin beklentisini karşılayan telefonlar geliştirdiğimizden pazarın büyümesinin üzerinde ilerledik ve satışlarımızı her yıl yüzde 40 büyüttük. Büyümeyi 2017 yılında da sürdürerek pazar payını yüzde 2’den yüzde 5’e çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Kontratlı akıllı telefon satışlarına başladıklarını dile getiren Karaman “5000 Mah pil ile gelen VIA A1 modelimiz en çok sattığımız model ve tüketicilerin yüksek beğenisini aldı. Tüm satış mağazalarında olmakla birlikte, Turkcell ve Vodafone mağazalarında ürünümüz tüketiciyle buluşuyor” diye konuştu. 

VIA F1 geliyor 

Feray Karaman bu yıl 5-6 yeni modeli daha piyasaya süreceklerini belirterek “Yaptığımız araştırmaya göre Türkiye’de bin liranın altında telefon alacağım diyenlerin oranı yüzde 25. Bin lira ve üzerinde telefon alacağım diyenlerin oranı ise yüzde 75. Bizde bundan hareketle akıllı telefon ürün gamımızı 799-2099 TL arasında genişlettik. Mart ayında premium segmentteki ürünümüz VIA F1’i piyasaya süreceğiz. Aynı şekilde bilgisayarda Excalibur ailesi ile 5.000-15.000 TL arasında oyun bilgisayar seçenekleri tasarladık. Nirvana F serisi ve Excalibur ile yenilikçi ve premium bir marka olma yolunda adımlar atıyoruz” dedi. 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...