Kiptaş'tan yüzde 20 indirimli kampanya

Düzenleyen:
Kiptaş'tan yüzde 20 indirimli kampanya

Ekonomi Haberleri

Emlak Konut öncülüğündeki seferberlikten ilham alan KİPTAŞ, ‘Güçlü Türkiye için’ kampanyasını başlattı. Şirket, elindeki 650 kadar bitmiş konutu; 60 aya vade farksız, 120 aya 0,45 vade farkı, 240 aya 0,79 vade farkı veya peşin alımda yüzde 20 indirimle satışa çıkardı

Önder Çelik İSTANBUL
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret AŞ (KİPTAŞ), Emlak Konut öncülüğünde başlatılan 240 ay vadeli gayrimenkul seferberliğine iki projesiyle katıldı. Vaditepe Bahçeşehir ve Venezia Mega projelerini kampanyaya dahil eden KİPTAŞ, teslime hazır evler için, kampanyaya ek olarak konut alıcılarına peşin alımlarda yüzde 20 indirim uygulayacak. Vaditepe Bahçeşehir’de 550, Venezia Mega’da ise 98 konut kampanyaya dahil edilirken, bu  kapsamda 60 aya vade farksız, 120 aya yüzde 0,45, 240 aya ise yüzde 0,79 vade farkıyla konut kredisi imkanı sunuluyor.
550 MİLYON CİRO BEKLİYOR
Düzenlenen toplantıda konuşan KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, yapılan kampanyaların ekonominin işlemesi için önemli olduğunu, başka sektörlerde de benzerlerinin yapıldığını ifade etti. Türkiye’de ilk defa tüketicinin bu kadar esnek ödeme modeliyle konut sahibi olacağını vurgulayan Yıldırım “Bizler KİPTAŞ olarak ‘Güçlü Türkiye için’ bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Daha önce peşinat ve yüksek vade farkı nedeniyle konut sahibi olamayan vatandaşlar bu kampanya ile kolaylıkla ev sahibi olabilecek’’ dedi. Venezia projesinde yüzde 1, Vaditepe’de ise yüzde 8 KDV uygulandığını belirten Yıldırım, kampanyadan 500-550 milyon TL arasında hasılat beklediklerini söyledi.
75 BİN KONUT ÜRETTİK
KİPTAŞ’ın fakir fukaranın konut edinmesi için kurulduğunu ifade eden İsmet Yıldırım, bugüne kadar 75 bine yakın konut ürettiklerini, 10-15 bin konut daha üretmek istediklerini belirtti. Ciddi kentsel dönüşüm projeleri üzerinde çalıştıklarını kaydeden Yıldırım, Esenler’de İstanbul’un en büyük dönüşüm projesini yapacaklarını, Süleymaniye’de ise 3 mahallede çalışma yürüttüklerini kaydetti.

MEMUR KONUTLARI YAPACAK

İstanbul’un gelecek dönemde de değerini koruyacağını kaydeden İsmet Yıldırım, şehrin sadece yüzde 22’sine konut yapılabileceğini söyledi. İstanbul’da çok ciddi arsa problemi olduğuna işaret eden Yıldırım “Bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Sosyal konutlar yapacağız. Hadımköy ve Pendik bölgesinde memur konutları yapacağız.” dedi. 

FİKİRTEPE’DE İŞE BAŞLIYOR

Fikirtepe’deki kentsel dönüşüm sürecine dahil olmalarına da değinen İsmet Yıldırım, bölgedeki 61 adanın 7-8 tanesinde problem olduğunu, KİPTAŞ’ın Fikirtepe’de iki adada çalışmalara destek vereceğini ifade etti. Yıldırım “Projelere martta başlayacağız. Kira yardımına başladık.” diye konuştu.

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...