Zor geçen yılda 2,7 milyar TL kâr

Düzenleyen:
Zor geçen yılda 2,7 milyar TL kâr

Ekonomi Haberleri

Sabancı Holding, 2016 yılı finansal sonuçlarını açıkladı.

Ö. Faruk Bingöl İSTANBUL
Buna göre holdingin net satışları yüzde 12 artışla 53,6 milyar TL, net kârı yüzde 19 yükselişle 2,7 milyar TL oldu. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, “2016, özel bir yıldı ve zor geçti. Ancak odağımızı hiç kaybetmedik. Odağımız; çalışmak, üretmek, yatırım yapmak, büyümek ve sürekli başarıyı aramak. Böylece iyi sonuçlar elde ettik” dedi.
Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul da şunları söyledi: 2017’de daha güçlü bir Türkiye için 4,5 milyar TL yatırım yapmayı hedefliyoruz. Türkiye’de her 4 kişiden birinin elektriğini Enerjisa sağlıyor. Beyaz çimentoda dünyanın lider üreticileri arasındayız. Bugün Temsa otobüslerini 66 ülkede görmek gurur verici. CarrefourSA, günde 500 bin müşteriyi ağırlıyor. Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi Bankası ünvanını elde eden Akbank, Türkiye ekonomisine sadece geçen yıl 219 milyar TL kredi desteği sağladı. Faaliyet gösterdiğimiz her sektörde, paydaşlarımıza ve ülkemize daha fazla değer katmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...