Karaciğer naklinde ilk sıralardayız

Düzenleyen:
Karaciğer naklinde  ilk sıralardayız

SAĞLIK Haberleri

Türkiye’nin organ naklinde çok iyi bir yere geldiğini söyleyen Memorial Ataşehir Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kâmil Yalçın Polat, özellikle karaciğer naklinde dünyada ilk sıralarda yer aldığını belirtti.

Ziyneti Kocabıyık

Dicle Üniversitesinde düzenlenen bir sempozyumda konuşan Prof. Dr. Polat “Bundan 15 yıl önce karaciğer nakli Türkiye için bir hayaldi. Artık ülkemizde de çok fazla sayıda ve iyi kalitede yapılabiliyor. Bu konuda dünya ile yarışıyoruz” dedi. Memorial Ataşehir Hastanesinde 5,5 yılda 600 karaciğer nakli yaptıklarını dile getiren Prof. Dr. Polat “Kurulduğundan itibaren ilk 5 buçuk yılda 600 karaciğer nakli yapan başka bir merkez yok. Yüzde 90’ın üzerinde bir başarı oranımız var. Karaciğer naklinin pediatrik alanında da oldukça başarılı sonuçlarımız var. 3 aylık bebeğe de başarılı nakiller yapabiliyoruz.” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...