Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uyuklayan bankacının 222 milyon Euro'luk hatası

/ Kaynak: İHA
Uyuklayan bankacının 222 milyon Euro'luk hatası

DÜNYA Haberleri  / İHA

Almanya'da bir iş mahkemesi, bir banka çalışanının milyonlarca Euro'luk hatalı bir havalesini kontrol etmeyen amirinin haksız şekilde işten atıldığına hükmetti.

Almanya'da bir iş mahkemesi, bir banka çalışanının milyonlarca Euro'luk hatalı bir havalesini kontrol etmeyen amirinin haksız şekilde işten atıldığına hükmetti. nbsp;Banka çalışanı 64,20 Euro'luk bir havale yaptığı sırada, parmağı bilgisayar klavyesinin tuşlarına basılı şekilde uyuyakalmış ve '222 milyon 222 bin 222 Euro 22 sentlik' bir havale yapmıştı. nbsp;Hatayı yapan banka çalışanının müdürü, bu hatayı fark etmediği için işten çıkarılmıştı. nbsp;Hesse eyaletindeki mahkeme, yapılan hatanın işten çıkarma gerekçesi olmadığını ve müdürün uyarı cezası alması gerektiğine karar verdi. nbsp;Geçen yıl Nisan ayında meydana gelen olayla ilgili olarak mahkemede yapılan açıklamada, 1986 yılından beri bankada çalışan 48 yaşındaki müdürün hatayı fark etmediği ve havaleyi onayladığı belirtildi. nbsp;Banka yetkilileri daha sonra bir başka banka çalışanı tarafından hatanın fark edildiğini ve havale miktarının düzeltildiğini belirttiler. nbsp;Banka yönetimi, şube müdürünü, çalışanlarını denetlememekle suçlamıştı. nbsp;Ancak avukatları, mahkemedeki savunmasında, olayın yaşandığı gün, banka müdürünün 812 havaleyi kontrol ederek onayladığını açıkladılar. nbsp;Mahkeme heyeti, olayda bir kasıt ya da kötü niyet olmadığına karar verdi ve banka müdürüne bir uyarı cezası verilmesinin uygun olduğuna hükmetti. nbsp;Mahkeme ayrıca, bu olay sonucunda banka yönetiminin çalışanlarının sözleşmesini feshedemeyeceklerine ve banka müdürünün görevine iade edilmesine karar verdi.
DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...