Çevre Bakanlığından plaj açıklaması

/ Kaynak: CHA
Çevre Bakanlığından plaj açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Marmara Denizi'ndeki kirlilik haberlerine ilişkin açıklama yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, dün basın mensupları ile paylaşılan 'İstanbul'da bulunan tüm plajların denize girilecek düzeyde temiz olduğu' bilgi notunda yer verilen '106 izleme noktasından derelerin denize döküldüğü 25'inde kirlilik tespit edildiği' ifadesinin bazı basın yayın organlarında '25 plajda denize girilemez' yorumlarına yer verildiği gerekçesiyle açıklama yaptı. nbsp;Konunun net şekilde anlaşılmasını isteyen Bakanlık, şu bilgileri paylaştı:
"Denize girilemeyecek yerler olarak nitelendirilen 25 noktanın hiçbiri plajları kapsamamakta olup, daha çok derelerin denizlere karıştığı yerlerdir. Olası kirlenmeleri önlemek ve dere yataklarından kaynaklanabilecek kirliliğin önüne geçebilmek için kontroller devam edecektir. İstanbul genelindeki 81 plajın tamamı temiz olup, yüzme alanlarındaki suların temizliği, İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından alınan numunelerle de sürekli kontrol edilmektedir. Alınan numuneler neticesinde kirli olduğu tespit edilen bir plaj tespit edilmesi durumunda, kirliliğin giderilmesine yönelik gerekli tedbirler Bakanlığımız tarafından alınmaktadır. Söz konusu haberlerin veriliş biçiminden dolayı, temiz sahillere sahip oldukları yapılan incelemeler sonucunda tespit edilen Mavi Bayraklı Şile sahillerimiz başta olmak üzere pek çok plajımız zan altında kalmıştır."
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...