Orman yangınlarını çobanlar ihbar edecek

/ Kaynak: CHA
Orman yangınlarını çobanlar ihbar edecek

YAŞAM Haberleri  / CHA

Antalya'nın Manavgat ilçesinde köy çobanlarının orman yangınlarına karşı duyarlı hale getirileceği bildirildi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde köy çobanlarının orman yangınlarına karşı duyarlı hale getirileceği bildirildi. nbsp;Manavgat'ta 78 köyün muhtarı, muhtemel orman yangınlarına karşı duyarlı olmaları için İlçe Orman İşletme Müdürlüğü'nde Kaymakam Emir Osman Bulgurlu ile bir araya geldi. Köy muhtarlarına İlçe Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu ve Kaymakam Emir Osman Bulgurlu bilgilendirme yaptı. nbsp;Kaymakam Bulgurlu, köy muhtarlarına yaptığı konuşmada, orman yangınlarına anında müdahalede haber ve iletişimde çobanların duyarlı olması hususunda çalışma yapılacağını söyledi. Orman yangınlarında ilk 5 dakikanın önemli olduğunu belirten Bulgurlu, Orman Genel Müdürlüğü'nün yaptığı istatistiki çalışmaya göre yangınların ilk 15 ile 20 dakika arasında müdahale edilmesiyle kontrol altına alındığını kaydetti. nbsp;Orman yangınlarına karşı çobanların duyarlı olması ve ilk elden bilgi vermeleri için telefonlarına kontör yükleyeceklerini belirten Bulgurlu, Orman İşletme Müdürlüğü ve köy muhtarlarını köylerdeki çobanları tespit ederek yerinde bilgilendirme yapacaklarını dile getirdi. nbsp;Muhtemel yangınlarda hızlı bir şekilde haber verilmesi halinde müdahalenin de hızlı olacağını işaret eden Bulgurlu, "Yangının geniş bir alana çıkmaması engellenir. Köylerde çobanların yangınlara karşı duyarlı olmaları ve kısa sürede bilgi vermeleri için her türlü yardımı yapacağız. Yerinde ziyaretlerle varsa sorunlarını çözüme kavuşturacağız. Bir çobanın sorunu varsa kendi sorunuyla uğraşmaktan bazı olayları önemsemeye bilir. Çobanların hızlı bir şekilde iletişim sağlamaları için kontör yüklemesi yapacağız." nbsp;
Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu ise geçen yıl Manavgat'ta irili ufaklı 11 orman yangının olduğunu, yangınlara ilk 20 dakika içinde müdahale ettikleri için 30 dönümlük bir alanın zarar gördüğünü söyledi.


YAŞAM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...