Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TOKİ'den Göztepe ve Karşıyaka’ya modern stat müjdesi

Düzenleyen:
TOKİ'den Göztepe ve Karşıyaka’ya modern stat müjdesi

SPOR Haberleri

TOKİ Başkanı Ergün Turan, İzmir'in köklü kulüpleri Göztepe ve Karşıyaka için modern iki stat inşa edeceklerini açıkladı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, İzmir'in köklü kulüpleri Göztepe ve Karşıyaka için modern iki stat inşa edeceklerini bildirdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan işbirliği ile Türkiye'de 19 adet stadyum inşa ettiklerini ve bunlardan 8'inin tamamlandığını belirten Turan, "Şu anda İzmir ile ilgili çalışmaları yapıyoruz. İki köklü ve tarihi kulübümüz olan Göztepe ve Karşıyaka için iki ayrı modern stadyum inşa edeceğiz. Mart ayı içinde projeler için ön yeterlilik ihalesi yapacağız." ifadelerini kullandı.

Göztepe için yapılacak 20 bin, Karşıyaka için 15 bin seyirci kapasiteli statların modern yapısı ve sosyal donatıları ile yeni bir yaşam alanı olacağına değinen Turan, tesislerin sadece alt yapısı ve inşaat kalitesiyle değil, sosyal donatıları ile şehre yeni değer katacağını kaydetti.

TOKİ'den Göztepe ve Karşıyaka’ya modern stat müjdesi

Yapımına başlanacak olan toplam 35 bin kapasiteli iki stadın yeni bir yaşam alanı olarak şehirle bütünleşeceğini vurgulayan Turan, "Göztepe ve Karşıyaka'nın yeni statlarını, proje alanının tarihi-kültürel miras değeri ile İzmir'in kentsel dinamiklerini baz alarak hazırladık. İçerisinde katlı otopark, halka açık spor alanları, müze, idari alanlar, sosyal alanlar, çocuk eğlence merkezleri olacak." açıklamasında bulundu.

İki stadın da 2018-2019 sezonuna yetişecek şekilde planlama yaptıklarını belirten TOKİ Başkanı, ön yeterlilik ihalelerinin Karşıyaka stadı için 27 Mart Pazartesi günü, Göztepe stadı için 31 Mart Cuma günü yapılacağını aktardı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...