Yabancı medya kuruluşları protesto edildi

/ Kaynak: AA
Yabancı medya kuruluşları protesto edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Kendilerine "Bizim Çocuklar" adını veren bir grup, Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmeler sırasında taraflı yayın yaptıkları gerekçesiyle bazı yabancı medya kuruluşlarını protesto etti.

Kendilerine "Bizim Çocuklar" adını veren bir grup, Taksim Gezi Parkı odaklı gelişmeler sırasında taraflı yayın yaptıkları gerekçesiyle bazı yabancı medya kuruluşlarını protesto etti. nbsp;Sosyal medya üzerinden bir araya gelen gruptakiler, Teşvikiye'de BBC'nin ofisinin de bulunduğu belirtilen binanın önünde toplandı. nbsp;Ellerinde çeşitli dövizler bulunan gruptakiler adına açıklama yapan Berna Özgül, BBC, CNN International ve Reuters gibi yabancı medya kuruluşlarının, Taksim'deki olaylar sırasında "Türkiye'de iç savaş varmış gibi" yayın yaptığını söyledi. nbsp;Özgül, CNN International'ın uzun süren canlı yayınlarının ABD'lileri dahi şaşırttığını belirterek, "Taksim Gezi Parkı protestolarını takip etmek için İstanbul'a adeta çıkartma yapan uluslararası basının, canlı yayınlarında manipülatif haberler yapmaları gözümüzden kaçmadı. ABD'de yayın yapan gazeteler de Taksim'de yaşananları adeta ülkede iç savaş varmış gibi internete taşıdı. Ancak aynı medyanın Suriye'de 100 bin insan ölürken yaptıklarını da biliyoruz" diye konuştu. nbsp;Yasir Aslanoğlu da BCC ve CNN International'ı protesto ettiklerini ifade ederek, "İfade ve basın özgürlüğüne karşı değiliz, medyanın uluslararası operasyonun aktif bir parçası olmasına karşıyız" dedi. nbsp;Kendilerine tepki gösteren bazı mahalle sakinleri ile gruptakiler arasında kısa süreli tartışma yaşandı. nbsp;Gruptakiler, daha sonra dağıldı. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...