Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Felç riskine tıpa önlemi

Düzenleyen:
Felç riskine tıpa önlemi

SAĞLIK Haberleri

Ani felçler, beyin damarlarının tıkanması ile ortaya çıkıyor. Beyin damarını tıkayan pıhtıların en önemli kaynağı ise kalp damarında oluşan tıkanıklık. Bu bölgenin bir tıpa ile damardan ayrılmasıyla felç riski büyük oranda ortadan kaldırılıyor.

Beyin damarlarının tıkanması ile ortaya çıkan ani felçlerin en önemli sebebi, kalbin sol kulakçığında bulunan bir damarda oluşan pıhtılar... 

Özellikle ritm bozukluğu olan hastalarda, bu bölgede pıhtı oluşma riskinin çok yüksek olduğunu belirten Kardiyolog Prof. Dr. Ali Oto, “Bu pıhtılar kalpten çıkınca ana atar damar aracılığı ile vücudumuzda herhangi bir yere gidebilir. Böbreğe, beyne, kola, bacağa gidebilir. Fakat en sık beyne gidiyor çünkü ilk en iyi oksijenli kan beyne gidiyor” diyor.Kalpte oluşan pıhtıya yönelik öncelikli çözüm kan sulandırıcı ilaçlar ancak yan etkileri nedeniyle kan sulandırıcı kullanamayan hastalar var. 

TIPA İLE PIHTI OLUŞUMU ÖNLENİYOR

Onların tedavisinde ise "pıhtı oluşan bölgenin bir tıpa ile damardan ayrılması" işleminin uygulandığını aktaran Prof. Oto, işlem hakkında şunları söylüyor: “Göğsü açmadan kasıktan girerek sol kulakçıktaki bu eklenti yerini, çıkmaz sokağı buluyoruz. Onun ağzına deyim yerindeyse bir tıpa koyuyoruz ve bu yerleştirdiğimiz tıpayla artık o bölgeye kan gidişi olmuyor, pıhtı oluşumu engelleniyor.” 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...