'15 Temmuz, farklı mutfaklarda hazırlanan bir darbe girişimi'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'15 Temmuz, farklı mutfaklarda hazırlanan bir darbe girişimi'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Makedonya'daki Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Bilalli, "FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi, farklı mutfaklarda hazırlanan ve planlanan bir darbe girişimiydi" dedi.

Makedonya'daki Uluslararası Balkan Üniversitesi (IBU) Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Şener Bilalli, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin, farklı mutfaklarda hazırlanan ve planlanan bir darbe girişimi olduğunu belirtti.

AA muhabirine açıklamada bulunan Bilalli, 15 Temmuz'un Makedonya'daki Türkler için de "uzun bir gece" olduğunu ve kendilerini çok üzdüğünü ifade ederek "İki bin yıllık Türk tarihinde böyle bir ihanet görülmedi." dedi.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin farklı mutfaklarda hazırlanan ve planlanan bir darbe girişimi olduğunu vurgulayan Bilalli, "Bu, uluslararası güçler, süper güçler, Avrupa ülkeleri ve belki de şu anda tahmin edemediğimiz bazı devletlerin ortak bir mutfağında hazırlanmış bir darbeydi." diye konuştu.

Darbenin asıl amacının büyüyen, gelişen ve güçlenen Türkiye'yi engellemek olduğuna işaret eden Bilalli, Türkiye'nin son 10-15 yıldır dünyaya alternatif bir model sunduğuna dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin sunduğu bu alternatif modeli açıklayan Bilalli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu, sadece siyasi bir alternatif değil. Ezilenlere bir alternatif. Doğu'nun Batı'ya karşı bir alternatifi. Dünyanın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da söylediği gibi beş ülkeden oluşmadığı bir alternatif. Ekonomide kapitalist şirketlerin yönetmediği bir alternatif. Hak ve hukukun her şeyden üstün olduğunu belirten bir alternatif. Bu, İslam alemini cesaretlendiren, şahlandıracak, kendi kimyasına dönüştürecek bir alternatifi engellemek için yapılan bir darbeydi. Bu sadece bir kişiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yapılmış bir darbe değildi. Bütün dünyaya yapılmış bir darbeydi. Çünkü Türkiye son 10-15 yıldır dünyaya bir model teşkil ediyordu. Gerçekten tehlikeli bir darbeydi. Hamdolsun ki gerçekleşmedi. Bu darbeden sonra Türkiye Cumhuriyeti güçlenerek yoluna devam ediyor."

"Bu yapılanma bir zehir, bir virüs"

FETÖ'nün, Makedonya ve diğer Balkan ülkelerinde de faaliyet gösteren bir yapı olduğunu kaydeden Bilalli, örgütün turizm ve eğitim gibi farklı kisveler altında bulunduğu ifade etti.

Bilalli, FETÖ'yü "bir zehir, bir virüs" olarak nitelendirerek bu virüsün tıbbi olarak kangren olmadan önce durdurulması gerektiğini vurguladı.

"Her ülke için tehlikeli"

FETÖ gibi yapıların her ülke için tehlike arz ettiğini vurgulayan Bilalli, FETÖ'nün sadece Türkiye, Makedonya ya da Balkan ülkeleri için değil, tüm dünya için tehlikeli olduğunu söyledi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...