Bill Clinton, Obama'yı uyardı

/ Kaynak: AA
Bill Clinton, Obama'yı uyardı

DÜNYA Haberleri  / AA

Eski ABD Başkanı Bill Clinton, ABD Başkanı Barack Obama'nın, Suriye'de muhalefeti destekleme konusunda daha güçlü hareket etmesi gerektiğini belirtti.

Eski ABD BaşkanıBill Clinton, ABD Başkanı nbsp;Barack Obama'nın, Suriye'de muhalefeti destekleme konusunda daha güçlü hareket nbsp;etmesi gerektiğini belirtti. nbsp;Politico Dergisi'nin haberine göre, Clinton, Suriye'de muhaliflerin desteklenmesinden yana aktif bir tutum içindeki senatör John McCain'in kurucusu nbsp;olduğu Uluslararası Liderlik için McCain Enstitüsü'nde, basına kapalı yapılan nbsp;bir toplantıda konuştu. nbsp;"ABD Başkanı Obama'nın Suriye'de muhalefeti destekleme konusunda daha nbsp;güçlü hareket etmesi gerektiğini" belirten Clinton, Obama veya herhangi bir nbsp;başkanın, kamuoyu anketlerine çok dikkat ederek kendilerini "tamamen aptal" nbsp;konumuna düşürme riski taşıdığını kaydetti. Bu noktada kendisinin Kosova ve Bosna nbsp;kararlarını referans olarak veren Clinton, anketlerde Amerikan halkının, başkanın nbsp;bir konuyu yapmasını istemediğini söylediğinde, bunun, gerçekten yapılmaması nbsp;istedikleri değil, dikkatli olunması çağrısı yaptıkları anlamına geldiğini dile nbsp;getirerek, şunları kaydetti: nbsp;"Onlar sizi kazanmanız için, yolun ötesini görebilmeniz için seçiyor. nbsp;Bir liderin kendi kafasına göre gitmesini ve popüler olmayan işler yapmasından da nbsp;bahsetmiyorum. Kastım şu ki, insanlar size 'hayır' dediğinde, çoğunlukla size dev nbsp;bir sarı ışık yakıp 'Allah aşkına dikkatli ol, bize ne yaptığını söyle, doğru nbsp;düşün' diyor. Eğer harekete geçmeyi reddederseniz ve felakete neden olursanız, nbsp;tüm yumurtalar kırıldığında söyleyemeyeceğiniz tek şey 'İki yıl önce sizlerin nbsp;yüzde 80'i buna karşıydı' demek. Tamamen aptal gibi görünürsünüz. Dolayısıyla, nbsp;Amerikan halkına güvenmeniz ve onlara ne yaptığınızı söylemeniz ve bunu nbsp;satabilmeyi ummanız lazım."
Clinton, bunun yanında ABD başkanlarının, ABD'nin denizaşırı krizlere nbsp;müdahil olup olmaması hakkında kamuoyu anketlerini çok fazla değerlendirmekten nbsp;kaçınması gerektiğini dile getirdi. nbsp;Obama'nın Suriye konusunda daha kararlı bir eylemde bulunmasını nbsp;isteyen senatör John McCain'in sorusunu yanıtlarken Clinton, "Bazıları 'Bak çok nbsp;büyük bir bir karışıklık, uzak durun' der ama bence bu büyük bir hata. Bu konuda nbsp;size katılıyorum" diye yanıt verdi. "Bazen çok büyük taahhütler altına nbsp;girmedikçe, olayları yakalamaya çalışmanın daha iyi olduğu" değerlendirmesinde nbsp;bulunan Clinton, "Hiç kimse Suriye'de Amerikan askeri olmasını istemiyor. Şu anda nbsp;tek soru Rusya, İran ve Hizbullah tepeden tırnağa oradalar, onların bu nbsp;kazanımlarını yavaşlatmayı ve gücü dengelemeyi deneyecek bir şeyler yapmalı mıyız nbsp;ki, galip olmak için muhalifler yeterli bir şansa sahip olsunlar, tabii eğer nbsp;halkın çoğunluğu tarafından destekleniyorlarsa?" diye sordu.
Clinton, ayrıca, "Bence geçmişten aşırı dersler de almamalıyız.Suriye, Irak ve Afganistan değil. Kimse oraya asker göndermemizi istemiyor. Bencebu daha çok 1980'lerin Afganistan'ı, Sovyetlerle savaşırken" dedi ve o dönemin
Başkanı Ronald Reagan'ın Afganlılara çok büyük yardım yapmamasına rağmen, savaş nbsp;sonrası Afganistan'da boy göstermemesinin hata olduğunu kaydetti. Ancak Clinton, nbsp;Suriyeli muhaliflere yardım konusunda özel bir tedbirden bahsetmedi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...