Yelkenli teknede 11 kaçak yakalandı

Yelkenli teknede 11 kaçak yakalandı

YAŞAM Haberleri

Bodrum'da, yelkenli tekneyle yasadışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışan Suriyeli 11 kaçak yakalandı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, yelkenli tekneyle yasadışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'na geçmeye çalışan Suriyeli 11 kaçak, Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Organizatör olduğu sanılan 1'i kadın 2 Türk de gözaltına alındı. nbsp;Bugün saat 12.00 sıralarında, Akyarlar Köyü açıklarında, rutin devriye görevini yapan Turgutreis Sahil Güvenlik 11 Nolu botu, seyir halindeki 'Mystery' isimli yelkenli tekneden şüphelenip, yanına gitti. Evrak kontrolü sırasında teknenin kamarasında dikkat çekmemek için turist gibi giyinmiş Suriyeli 11 kaçak olduğu belirlendi. Tamamı erkek olan kaçakları Yunanistan'ın İstanköy Adası'na götürmeye çalıştıkları belirlenen, Türk vatandaşı T.A. isimli kadın ile M.E., gözaltına alındı. nbsp;Milta Bodrum Marina'daki Sahil Komutanlığı'na getirilen 2 Türk organizatör ve kaçaklar Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Kaçakların işlemlerinin arından sınır dışı edileceği, iki Türk organizatörün ise yarın adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. nbsp;Kaçakları taşıyan yelkenli tekneye de el konulup, Turgutreis Limanı'na çekildi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...