‘Katmadeğer’i yüksek ihracat tersanede gizli

Düzenleyen:
‘Katmadeğer’i yüksek ihracat  tersanede gizli

Ekonomi Haberleri

Türkiye’nin “2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat” hedefine en önemli katkının, denizcilik endüstrisinden gelebileceği belirtiliyor.

Gemi Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökalp; Avrupa’daki 22 bin gemi ekipmanı firmasının, 241 bin kişiyi istihdam ederek, 12 milyar avro ihracat yaptığının altını çizdi. Gökalp; “Türkiye’de geçen yıl gemi ekipman ihracatı ise 49 milyon dolar civarında kaldı. Avrupa’nın pastadan aldığı payın büyüklüğüne bakınca, potansiyel görülüyor. Denizcilik sektörü, ihracat odaklı, teknoloji temelli bir çalışma içinde büyük başarılara imza atabilir” dedi. Türkiye Gemi İnşaa Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran ise şunları söyledi: İnşa ettiğimiz askeri gemileri ihraç edebilirsek, 2023 için sektörde belirlenen 10 milyar dolarlık hedef bizim için çok küçük kalır. Güçlü bir Türkiye için güçlü bir denizcilik sektörü olmazsa olmaz. Bu doğrultuda hepimiz yorulmadan çalışıyoruz.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...