Beyaz Saray’ın basına ambargo koymasına tepki

Düzenleyen:
Beyaz Saray’ın basına ambargo koymasına tepki

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Trump aleyhine haber yapan medya kuruluşları basın toplantısına davet edilmedi. Medya, uygulanan ambargoya tepki yağdırdı

Amerikan medyası, Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer’ın basın mensuplarıyla görüşmesine CNN, New York Times, BBC ve Los Angeles Times gibi medya kuruluşlarının temsilcilerinin alınmamasına tepki gösterdi. Beyaz Saray’daki toplantıya kabul edilmeyenlerin yanı sıra diğer medya kuruluşları da Donald Trump yönetimine tepkilerini dile getirdi. CNN kanalı “Hoşlanmadıkları gerçekleri yazdığınız zaman bu şekilde intikam alıyorlar. Biz bunlara bakmadan haberlerimize devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. New York Times baş editörü Dean Baquet “Uygulamayı güçlü şekilde protesto ediyoruz” dedi. Basın toplantısına alınan Wall Street Journal “Beyaz Saray’dan şikâyetçiyiz. Zamanında öğrenseydik biz de toplantıya katılmazdık” değerlendirmesini yaptı. ABD’nin önde gelen ajanslarından Associated Press (AP) “Amerikan halkının mümkün olduğu kadar Başkan’a erişiminin olması gerekir” yorumunu yaptı. BuzzFeed haber sitesinin genel yayın yönetmeni Ben Smith, “Karar cezalandırma yöntemi. Bu tür adımlar bizi yeni yönetimin eylemlerini adil şekilde aktarmamıza engel olmayacak” açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...