Ankara Arena hınca hınç doldu, içeride 40 bin kişi dışarıda milyonlar

Düzenleyen:
Ankara Arena hınca hınç doldu, içeride 40 bin kişi dışarıda milyonlar

GÜNDEM Haberleri

AK Parti’nin, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ni içeren Anayasa değişikliğinin tanıtım programına 15 Temmuz damga vurdu.

Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşması öncesinde gösterilen videoda 15 Temmuz gecesi yaşananlarla ilgili kısımda özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın o gece yaptığı canlı telefon bağlantılarının gösterilmesi sırasında salondaki 40 bin kişi darbecileri yuhalarken Erdoğan ve Yıldırım ayakta alkışladı. Aynı şekilde Erdoğan’ın sesinden okunan sala da vatandaşları coşturdu. Videoda MHP Lideri Bahçeli’nin de katıldığı Yenikapı Mitingi ile Anayasa görüşmelerinden karelere de yer verildi. İşte toplantıdan notlar:
- Salonda “Daima Millet Kararımız Evet”, “Türkiye’nin meselesi gençlerin meselesidir”, “Mesele memleket olunca teferruat olur siyaset” pankartları açıldı. 
- Engelli vatandaşlar salona kolay ulaşımı ve salon içinde rahat hareket etmesi için özel tedbirler alındı. 
- Lansman için Türkiye’nin 81 ilinden 1000 otobüs kaldırıldı. 
- AK Parti lansmanı dünyada da gündem oldu. Twitterda #DaimaMilletKararımızEvet hashtagi Türkiye ve dünyada zirveye oturdu.
- Katılımcılar için internet hizmetinin de verildiği salonda, kablosuz internet ağının adı “evet”, parolası ise “kararımız evet” oldu.
- Vatandaşlar, Başbakan Yıldırım eşi Semiha Hanım ile salon girişindeki evet yazısı önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. 
- Salonda, Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, dev Türk Bayrağı ve dev AK Parti bayrağının dışında sadece aralarında graffiti biçiminde yazılanların da olduğu ‘Evet’ pankartları ve balonları ile Türk bayrakları yer aldı. AK Parti yetkilileri bunun sebebini, “Konseptimiz bu. Çünkü bu bir seçim değil” sözleriyle açıkladı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...