Şiddet gören erkeği devlet sahiplenecek

Düzenleyen:
Şiddet gören erkeği devlet sahiplenecek

YAŞAM Haberleri

AK Parti Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu: Son günlerde şiddet mağduru çok sayıda erkekten şikâyet dilekçesi aldık.

Eşinden ve boşanma sürecinde eşinin akrabalarından şiddet gören, nafaka konularında şikâyette bulunan erkeklerin başvuru sayısı arttı. Bunun üzerine, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, her iki tarafı da mağdur etmemek adına bir düzenleme için harekete geçti. Erkeklerin de şiddet gördüğünü söyleyen Komisyon Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu “Komisyonumuza erkeklerin de şiddete maruz kaldığını anlatan çok sayıda şikâyetler gelmeye başladı. Şikâyetler arasında, boşanma aşamasında eşinin akrabaları tarafından dövüldüğünü, eşinden sözlü, fiziki şiddete maruz kaldığını ya da çocuk icrası sürecinde şiddet gördüğünü iddia eden çok sayıda erkek mağdur var. Bununla ilgili çalışma başlattık, belli bir noktaya getirdik. Anayasa değişikliğini içeren halk oylaması çalışmaları tamamlandıktan sonra bu konuyu komisyona ve Genel Kurula taşıyacağız” ifadelerini kullandı. En fazla şikâyetin nafaka olduğunu belirten Katırcıoğlu, “Bu konuda bir iyileştirme yapmak gerekiyor” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...