Bursaspor kabus gibi bir gece yaşadı

Düzenleyen:
Bursaspor kabus gibi bir gece yaşadı

SPOR Haberleri

Osmangazi Köprüsü’nde taraftarlar takım otobüsünü durdurdu, bıçak ve sopalarla saldırdı. Çıkan arbedede futbolcular darp edildi

Bursaspor 4-0’lık Kasımpaşa mağlubiyetinin ardından kâbus gibi bir gece yaşadı. Bursasporlu futbolcuları ve teknik heyeti taşıyan takım otobüsü, Osmangazi Köprüsü çıkışındaki bir grup yeşil-beyazlı taraftar tarafından durduruldu. Burada otobüse giren taraftarlar ellerinde bıçak ve sopalarla futbolculara saldırmaya başladı. Futbolcuların da karşılık vermesi üzerine arbede çıktı. Yaklaşık 5 dakikalık arbedenin ardından taraftarlar otobüsten güçlükle indirildi. Olay sırasında takım otobüsünün ön camı kırıldı ve başta kaleci Harun Tekin olmak üzere bazı futbolcular darp edildi. Bursasporlu yöneticilerin ihbarı üzerine harekete geçen jandarma, otobüse saldıran bazı taraftarları gözaltına aldı. 

Harun’un suçu ne?
Başkan Ali Ay da dün konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek, “Bunu yapanlara yazıklar olsun. Maçlar kazanılır, kaybedilir. Taraftarımız da üzülecek protesto edecek ama takım otobüsüne saldırı hiçbir şekilde kabul edilemez. Harun tepki gösterilecek oyuncu mudur? Belirlenen 11 kişi hakkında şikayette bulunduk” dedi. Kaleci Harun ise, “Böylesine vahim bir olay yaşamanın beni, ailemi ve takım arkadaşlarımı derinden üzdüğünü bilmenizi isterim. Can güvenliğimizin olmadığı bir ortamda bize küfürlerle, taşla, sopayla ve bıçakla kalleşçe saldırdılar. Bu barbar taraftar grubunu, gerçek Bursaspor taraftarından ayrı tuttuğumu belirtmek isterim’’ açıklaması yaptı. 

Ne zaman son bulacak?
Söz konusu futbol olduğunda fanatikler sınır tanımıyor. Önceki hafta Konyasporlu bazı taraftarlar Antalyaspor Başkanı Ali Şafak Öztürk ve yöneticilere saldırmıştı. Yakın geçmişte de oldukça üzücü olaylara şahit olmuştuk. Fenerbahçe takım otobüsünün Nisan 2015’de Rize’de kurşulanması, 22 Kasım 2014’te Galatasaray-Kızılyıldız basketbol maçı öncesi Sırp taraftarın öldürülmesi,  14 Aralık 1999’da Pendik mağlubiyeti sonrası Rüştü Reçber’in tekme tokat dövülmesi, 2000’de Leeds Unitedlı iki taraftarın Taksim’de can vermesi, 18 Nisan 1997’de Ogün Temizkanoğlu’nun taraftarlar tarafından dövülmesi hafızalardaki yerini koruyor.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...