Dick Advocaat'tan istifa açıklaması

Düzenleyen:
Dick Advocaat'tan istifa açıklaması

SPOR Haberleri

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Gaziantepspor maçı bitimi yine flaş ifadeler kullandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Gaziantepspor'a puan kaybettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

İSTİFA EDECEK MİSİNİZ?

Hollandalı teknik adam Gaziantepspor maçının ardından düzenlediği basın toplantısında istifa edecek misiniz yönündeki soruya, "Bunu bana değil, yönetime sorun. Tek bir şey biliyorum. Bu konudaki kararı basın vermez." yanıtını verdi. 

"OTOBÜSE GEL SOR AMA MAAŞIMI SEN ÖDERSİN"

Beyaz TV Muhabiri Sezgin Gelmez'in "Yönetime yakın bir gazetede futbolcuların Aykut Kocaman'ı istediği yazıldı, bu haber yalanlanmadı ne düşünüyorsunuz?" sorusuna sinirlenen Dick Advocaat, "Eğer büyük bir adamsanız gidin bu soruyu bütün oyunculara sorun. Otobüse gidersiniz ve hepsine tek tek sorarsanız. Eğer bir oyuncunun bile başka hoca gelmesini istediğini hissedersem, yarın giderim. Haberler çıkmış, yönetime yakın gazeteymiş... Bir oyuncu bunu söylesin yarın gideceğim. Bunu yaparsanız dürüst adamsınız. Benimle otobüse gelin, o zaman sorabilirsiniz. Benim Fenerbahçe parasını almak gibi bir niyetim yok. Saçma sapan haberler. Otobüse beraber gidelim, bir oyuncu bunu söylesin ben gideceğim ama söylemezlerse benim maaşımı sen ödeyeceksin. Bunu söylemezlerse ben giderim ama maaşımı siz ödersiniz. Ben, Beyaz TV'yi sevmiyorum. Sizi seviyorum ama kanalınızı sevmiyorum. Maaşım çok fazla değil, belki televizyonunuz ödeyebilir" diye konuştu. 

Dick Advocaat, oyuncuların gayretinden memnun olduğunu vurgularken, "Zor bir dönemden geçiyoruz, bu son derece açık bir durum. Oyuncularımın gayretinden şikayet edemem. Ancak bu seviyede sadece gayret, mücadele yetmiyor" dedi.

Jeremain Lens'in "Özgüven eksik" sözlerinin hatırlatılması üzerine "Maç kazanarak özgüveni geri kazanabiliriz. Tersi değildir, tersi oldukça özgüven kazanamazsınız. Sadecve çalışmak yetmiyor çok daha iyisini yapmalıyız" diye konuştu.

"O ZAMAN MAÇ İZLEMEYİ BIRAKSINLAR"

Alper Potuk'un yerine Josef de Souza'yı alığı için eleştirildiği hatırlatılan Advocaat, "Maçın bitimine 15 dakika vardı, kaleye gidemediğimizi görüyorduk ve Aatıf ile Fernandao'yu aldık. Fırsat üreten bir hale gelmek istedik. Alper yorgundu, Souaza'yı oyuna aldık. Souza'nın kafa toplarında etkisinden dolayı onu aldık. Alper çok yorulmuştu ve Souza daha iyi kafa vuran bir oyuncu. Zaten bunları göremiyorlarsa maç izlemeyi bıraksınlar. Souza bizde ofansif orta saha olarak da oynuyor. Sadece defansif olduğunu düşünmemek lazım. Duran toplar için oyuna aldık ama frikik olduğunda biz orta sahadan kaleye şut attık" diye tepki verdi.

"SAHADA BEN DEĞİL OYUNCULAR YÜRÜYOR"

Basın toplantısında oyuncularını eleştiren Advocaat, "Özgüven eksikliği bende yok, oyunculara sorun. Sahaya çıkıp, yürüyen ben değilim. Takımda bir özgüven eksikliği var. Takım olarak zor bir dönemdeyiz. Oyuncular saha içerisinde gayret gösteriyorlar ama bu yetmez, sizi istediğiniz noktaya götürmez. Bu mücadeleyi siz de sahaya çıkıp verebilirsiniz. Daha fazlasına ihtiyacımız var ve oyuncuların sahada bunu yaptığını göremiyoruz. Sebebini siz bulabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

"MAÇTAN ÖNCE FUTBOLCULAR KENDİ ARALARINDA KONUŞTU..."

Futbolcularla ilgili sözlerine devam eden Hollandalı teknik adam "Çok çalıştı futbolcular ama bazen şansa da ihtiyaç var. Özgüven için kazanmamız gerek. Maç kazanmak için her zaman iyi oynamak gerekmez. Bizim için Türkiye Kupası da önemli. Oyuncularımız dün zor bir dönemde olduklarını kendi aralarında da konuştular. Zor bir dönemden geçiyoruz" dedi.

"OZAN TUFAN'I SAHADA GÖREMEDİM"

Ozan Tufan'ın maç eksiği olduğunu söyleyen Advocaat "Ozan'ı ikinci yarıda sahada göremedim. Maç oynamaya ihtiyacı var." şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...