Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İzmir'de uyumak için kayalıklara çıkan akdeniz foku ilgi odağı oldu

Düzenleyen:
İzmir'de uyumak için kayalıklara çıkan akdeniz foku ilgi odağı oldu

YAŞAM Haberleri

İzmir'in Menderes ilçesinde uyumak için sahildeki kayalıklara çıkan Akdeniz foku ilgi odağı oldu. Ekipler foku korumak için etrafını güvenlik şeridine aldı.

Özdere mevkisindeki kayalıklarda Akdeniz foku olduğu yönünde Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince, Kuşadası Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneğine (EKODOSD) bilgi verildi.

GÜVENLİK ŞERİDİ ÇEKİLDİ

Kayalıkların olduğu bölgeye ekibiyle gelen EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, foka dokunmak isteyenlere uyarılarda bulundu. Ekip, foku korumak amacıyla güvenlik şeridi çekti.

Çevredekiler, yoğun ilgi gösterdikleri foku cep telefonlarının kamerasıyla görüntülemeye çalıştı.

İzmir'de uyumak için kayalıklara çıkan akdeniz foku ilgi odağı oldu
"UYUMAK İÇİN BURAYI TERCİH ETTİ"

Sürücü, yaptığı açıklamada, fokun hareketsiz durduğunu belirterek, "Fokun herhangi bir sıkıntısı olmadığını, sadece uyumak için burayı tercih ettiğini belirledik. 'Gidip başını okşamak istiyorum.' diyenleri, böyle bir müdahalede bulunmamaları, ona köpek gibi davranılmamasını, bunun çok tehlikeli olacağı konusunda uyardık." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara Akdeniz fokuyla ilgili bilgi verdiklerini anlatan Sürücü, yaşam alanlarının bulunduğu Ege kıyılarının korunmasının çok önemli olduğunu söyledi.

İzmir'de uyumak için kayalıklara çıkan akdeniz foku ilgi odağı oldu
DÜYADA 600-700 BİREYİ KALDI

Akdeniz foklarının nesli tehlike altında bulunan memeliler arasında dünyadaki en önemli 12 tür arasında olduğuna dikkati çeken Sürücü, "Dünyada 600-700 civarında bireyi kalan ve Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) kriterlerine göre nesli kritik derecede tehdit altında olan Akdeniz foklarının, araştırmalara göre kıyılarımızda 100 kadarının kaldığı tahmin edilmektedir. Son yıllarda yapılan araştırmalarda Kuşadası'nın kent içindeki kayalıklarında bulunan mağaralarda 3 Akdeniz fokunun varlığı tespit edilmiştir." şeklinde konuştu.

Sürücü, fokun yeniden kayalıklara çıkma ihtimali olabileceğini, konuya ilişkin bakanlık yetkililerini bilgilendirdiklerini sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...