Eski Arjantin Devlet başkanı Menem'e 7 yıl hapis

/ Kaynak: AA
Eski Arjantin Devlet başkanı Menem'e 7 yıl hapis

DÜNYA Haberleri  / AA

Menem, 1990'lı yıllarda Ekvador ve Hırvatistan'a yasadışı yollardan silah göndermekten suçlu bulundu

Arjantin'in eski devlet başkanlarından Carlos nbsp;Menem'in 1990'lı yıllarda uluslararası ambargoları delerek Ekvador ve nbsp;Hırvatistan'a yasadışı yollardan silah göndermekten 7 yıl hapse mahkum edildiği nbsp;bildirildi. nbsp;Mahkeme, Senato'dan halihazırda senatör olarak görev yapan 82 nbsp;yaşındaki Menem'in siyasi dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti. nbsp;Menem, 1989 ve 1999 yıllarında iki kez üst üste devlet başkanı nbsp;seçilmişti. Venezuela ve Panama'ya silah ihracatıyla ilgili gizli kararnameleri nbsp;imzaladığını kabul eden Menem, Arjantin'de üretilen çok sayıda tüfek ve merminin nbsp;nasıl olup da Ekvador ve Hırvatistan'a gönderildiği konusunda ise fikri nbsp;olmadığını ileri sürmüştü. Mahkeme, Menem'in savunmasını "akıl almaz" olarak nbsp;nitelemişti.
Savcının Menem'in 8 yıl hapse mahkum edilmesini talep ettiği, ancak nbsp;mahkeme heyetinin eski devlet başkanının yaşını ve sağlık durumunu göz önüne nbsp;alarak cezasını 7 yıla düşürdüğü öğrenildi.


DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...