Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Eski Foça Batı Görev Grup Komutanı Çamur savunma yaptı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Eski Foça Batı Görev Grup Komutanı Çamur savunma yaptı

GÜNDEM Haberleri  / AA

İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin 270 sanığın yargılandığı davada tutuklu sanık eski Tuğamiral Çamur "15 Temmuz akşamı personelimin ve gemimin emniyeti için limandan ayrıldım. Aynı olay bugün olsa yine yaparım" dedi.

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 270 sanığın yargılandığı davaya ilişkin duruşmanın öğleden önceki oturumunda tutuklu sanıklardan eski Foça Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Yaşar Çamur savunma yaptı. Aliağa Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'ndeki duruşma salonunda, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kaydedilen duruşmada tuğamiral rütbesindeyken TSK'dan ihraç edilen tutuklu sanık Çamur, savunmasında sıkıyönetim direktifleri çerçevesinde "kendisine bağlı 7 gemiyi deniz hudut kapılarının kapatılması, limanlara hiçbir geminin giriş ve çıkışına izin verilmemesi için seyre çıkarttığı" suçlamalarını reddetti.

Cep telefonlarının toplatıldığı iddiası
Çamur, 15 Temmuz gecesi gemi personelinin telefonlarının gemi komutanının kamarasında toplatıldığı iddiasına ilişkin de personel arasında "darbeci" olabileceğinden şüphelendiğini öne sürerek, "Gemide kimin neci olduğunu bilmiyordum. Gemiyi ele geçirecek durumda olabilirlerdi." dedi.

Tutuklu sanık Çamur, "Ben o gece kimsenin emrini uygulamadım. Gemilerdeki atış kontrol sistemi uzman personel tarafından kullanılır. 5-6 kişi gerekir. Darbe girişimim olsaydı uzman personeli çağırırdım. TCG Heybeliada, TSK'nın en iyi gemilerindendir. Sıkıyönetim direktifindeki talimatları yerine getirebilecek belki de tek gemidir. İstanbul'a göndermezdim." ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanık Çamur, darbe girişimini önceden haber aldığı, gemilerin İzmir Körfezi girişinde Foça açıklarında kendilerine verilen koordinatlar doğrultusunda karakol kurduğu, bu şekilde İzmir Körfez girişinin savaş gemileri ile kapatıldığı ve bağlı komutanları ile "Yurtta Sulh Konseyi'nden" yeni talimatlar beklediği iddiaları üzerine de "15 Temmuz akşamı personelimin ve gemimin emniyeti için limandan ayrıldım. Aynı olay bugün olsa yine yaparım." beyanında bulundu.

İddianame
İzmir'de FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında İzmir Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya tarafından hazırlanan bin 300 sayfalık iddianame, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

İddianamede, Fetullah Gülen'in "birinci" şüpheli olduğu 267 sanığa "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs, silahlı terör örgütüne üye olma, TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçlamaları yöneltilmişti.

Daha sonra hazırlanan ek iddianameyle 3 kişinin daha dosyaya eklenmesiyle sanık sayısı 270'e yükselmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...