Samsung’dan iPad Pro’ya rakip: Galaxy Book

Düzenleyen:
Samsung’dan iPad Pro’ya rakip: Galaxy Book

TEKNOLOJİ Haberleri

Samsung, yeni segmentteki modeli Galaxy Book ile dizüstü bilgisayarın bütün özelliklerini tablete taşıdı. Galaxy Tab S3 ise oyun ve eğlence amacıyla geliştirildi...

Ömer Temür
Samsung, Barcelona’da tanıttığı yeni nesil tabletleri ile Apple’ın iPad Pro’suna rakip çıktı. Dünya Mobil Kongresi’nde iki farklı model hâlinde lanse edilen Galaxy Book hem performans hem de fiyat bakımından üst segment bir ürün olarak pazarda yerini alırken, Galaxy Tab S3 ise oyun ve eğlence amacıyla geliştirildi. Kalem ve SPen ile birlikte gelen Galaxy Book, diz üstü bilgisayarın tüm özelliklerini tablete taşıyor. Galaxy Book’un 10.6 inçlik modeli Windows 10 işletim sistemi, Intel i5 işlemci, 4GB RAM ve 64GB dâhilî hafızasıyla geliyor. 128GB’lık modeli ise ileriki dönemlerde tüketiciyle buluşacak. 10 saatlik batarya süresi sunan tabletin LTE ve WiFi versiyonu da bulunuyor. Galaxy Book’un 12 inçlik modeli ise Süper Amoled ekran ve HD VR video oynatma özelliğine sahip. Cihaz 4GB RAM versiyonunun yanı sıra 128 GB dâhilî hafıza ile pazara sunulacak. Daha geniş bir touchpad alanı ile dikkatleri üzerine çeken tabletin yılın ikinci çeyreğinde 3 bin liranın üzerinde bir fiyatla Türkiye’de satışa çıkması bekleniyor. 
CAM TASARIMLI
Samsung’un giriş seviyesindeki ürünü Tab S3 ise 9,7 inçlik Super Amoled ekrana sahip. Samsung’un ilk cam tasarımlı tableti olma özelliğini taşıyan Tab S3 ile 12 saat boyunca kesintisiz video izlenebiliyor. Oyun severler için optimize edilmiş model ‘jetşarj’ özelliğiyle de 40 dakika daha kısa sürede şarj edilebiliyor. Cihazın yılın ikinci çeyreğinde 2 bin liranın üzerinde bir fiyatla Türkiye’de satışa sunulacak.

NOTEBOOK PAZARINDAN ÇALACAK

Samsung Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen, Türkiye tablet pazarında lider olduklarını belirterek “Geçen yıl Türkiye’de 2 milyon tablet satıldı. Samsung yüzde 45 pazar payı ile lider konumda. Tablet kullanıcılarında cep telefonlarına doğru bir kayma var. Biz yeni tablet modellerimizle özellikle notebook pazarından pay almayı hedefliyoruz” dedi.

Samsung’dan iPad Pro’ya rakip: Galaxy Book

Çocukluğumuzun kalemi dijital oldu

 Samsung dijital kalemi SPen için Alman Staedtler ile iş birliğine gitti. Staedtler’ın kurşun kalemden esinlenilerek geliştirilen ve Türkiye’de “HB” olarak bilinen ürün, Galaxy Book modelinde kullanılmak üzere dijital hâle getirildi.

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...