Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dere-tepe demeden...

Düzenleyen:
Dere-tepe demeden...

GÜNDEM Haberleri

Hakkâri’de Dağ ve Komando Tugayı’nın özel eğitimli komandoları, İzmir Foça’dan gelen özel eğitimli Amfibi Deniz Piyadelerinin de katıldığı operasyonlarla, teröristleri etkisiz hale getiriyor.

Temizlenen bölgelerde terör örgütü PKK alan hâkimiyetini kaybederken, hâkim bölgelere Mehmetçik üs bölgesi kuruyor. En küçük bir hareketlilikte komandolar, havadan ve karadan 30 dakikada olay yerine müdahale edebiliyor. Komandolar tarafından temizlenen Hisar Dağı’nda 2400 rakımlı noktaya kurulan üs bölgesi PKK’lı teröristlerin hareket alanı kapatıldı. PKK’nın Basyan, Avaşin ve Zap kampaları bu üs bölgesinden Aselsan üretimi ASIR termal kamerası, ACAR kara gözetleme radarı, mikro/mini İHA’lar ve diğer teknolojik cihazlarla gece gündüz izleniyor. Terörle mücadelede önemli bir görev alan Dağ ve Komando Tugayı’nın silahları da özel. Yerli üretim ve önemli özellikleri bulunan Milli Piyade Tüfeği MPT-76, Hakkâri’de ilk olarak bu birliğe verildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...