Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TSK’nın %40’ı temizlendi

Düzenleyen:
TSK’nın %40’ı temizlendi

GÜNDEM Haberleri

TSK içindeki ByLock kullanıcılarına ilişkin de titiz bir çalışma yapılıyor.

NURİ ELİBOL

Edinilen bilgilere göre, TSK’nın 2016 Ağustos şûrasında terfi ettirilen iki tuğgeneralin, daha sonra yapılan incelemede, By-Lock kullanıcısı olduğu tespit edildi. Deşifre olduklarını anlayan tuğgenarallerden birisi kendiliğinden emekli olurken diğeri ile ilgili ihraç kararının alınması bekleniyor. Ayrıca 4 generalle ilgili Genelkurmay ve Millî Savunma Bakanlığının araştırma yaptığı, toplamda 6 general ve amiralin ByLock kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca bazı generallerin yakınlarının da ByLock kullanıcısı olduğu ortaya çıkarıldı. TSK’da bugüne kadar Jandarma hariç 5 bin personel FETÖ’cü oldukları gerekçesiyle ihraç edildi. Ancak astsubaylar dâhil ByLock listelerinde 8-10 bin kişinin daha olduğu biliniyor. Bu kişilerin FETÖ’ye doğrudan veya dolaylı bağlantılı oldukları tahmin ediliyor. Güvenlik birimlerine göre, TSK’daki FETÖ’cülerin ancak yüzde 40’ı temizlenebildi. Kalanların kritik görevdeki personel olmadığı değerlendiriliyor. TSK içinde kalan FETÖ’cülerin bir araya gelerek ikinci bir darbeye kalkışma ihtimal ve imkânları bulunmadığı belirtilirken, bu kişilerin kendilerine ait silahları kullanarak ve üniformanın sağladığı avantajlarla siyasi suikasta girişme ihtimalinin olduğu belirtiliyor.
BAKANLARDA
Başbakan Binali Yıldırım’ın “MİT’e sordum, ByLock kullanan bakan ve milletvekili olmadığı söylendi. Eğer yanlış bilgi söz konusu ise bunun bedeli büyük olur” şeklindeki açıklamasına emniyet ve istihbarat birimlerinin üst düzey yöneticilerinden cevap geldi. Birimler “Kim olursa olsun işlem yapıldı” açıklamasını yaptı. AK Parti’den ihraç edilen bazı eski milletvekilleri ve teşkilat mensuplarının By-Lock kullandığı tespit edildiği, ilgili yerlere de bildirildiği öğrenildi. Güvenlik birimlerine göre, ‘bazı milletvekillerinin çocukları ve damatları’ gibi yakınlarında ByLock çıktı. Mevcut AK Parti milletvekili ve bakanların ise ByLock listesinde olmadığı tespit edildi.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...