Felçli hastalarda 10. gün başarısı

Düzenleyen:
Felçli hastalarda 10. gün başarısı

SAĞLIK Haberleri

Kalp krizi, şah damarı kaynaklı inmeler, bacak damarı tıkanıklığına bağlı kangrenler en sık görülen damar sorunları arasında yer alıyor.

ZİYNETİ KOCABIYIK

Ölüme sebebiyet verebilecek bu tür damar hastalıklarının erken teşhis ve doğru müdahale ile tedavi edildiği merkez İstinye Üniversitesi Hastanesi bünyesinde açıldı.  Merkezde inme cerrahisi, minimal invaziv damar cerrahisi, doğumsal damar anomalileri ile diyabetik ayak ve varis tedavileri yapılıyor. Merkezde faaliyet gösteren inme cerrahisi bölümünde, şah damarı tıkanması sebebiyle fonksiyon kaybına uğramış felçli hastalara, felci takip eden 7-10 gün içerisinde ameliyat olma imkânı sağlanıyor. Merkezle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Yusuf Kalko, tıp literatüründeki, şah damarı tıkanıklığı sebebiyle felç geçirmiş hastalara 6. saatten sonra müdahale yapılmasının kayda değer yarar sağlamayacağına dair yerleşik bilginin artık değiştiğini  söyleyerek “Uyguladığımız  inme cerrahisi metoduyla hastalarda 10. güne kadar başarı sağlayabiliyoruz” dedi. 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...